Alec Baldwin en gezin krijgen realityshow te midden van controversiële 'Rust'-strafzaak

TV en Series
woensdag, 05 juni 2024 om 16:15
m2xl9ewe254nd31vam2elcihyxt
Alec Baldwin, bekend van zijn rol in de televisieserie 30 Rock, en zijn vrouw Hilaria Baldwin hebben aangekondigd dat ze in 2025 een realityserie zullen lanceren op TLC. De serie, met de titel The Baldwins, zal de kijkers een intieme blik geven in hun chaotische gezinsleven met zeven kinderen. Deze aankondiging heeft echter gemengde reacties uitgelokt, gezien de lopende juridische problemen waarmee Baldwin wordt geconfronteerd in verband met de tragische gebeurtenis op de set van de film "Rust".
In een video op Instagram, waarin de kinderen van de Baldwins door het huis rennen en spelen, kondigde Alec de show aan. "We nodigen je uit in ons huis om de ups en downs, het goede, het slechte, het wilde en het gekke te ervaren," zegt hij terwijl hij probeert de kinderen in bedwang te houden. "Thuis is de plek waar we het liefst zijn," voegt hij eraan toe. Zijn vrouw Hilaria grapte dat de aankondiging niets te maken had met het verder uitbreiden van hun gezin. De jongste van hun zeven kinderen, Ilaria Catalina Irena, is momenteel 20 maanden oud.
De serie komt op een controversieel moment, aangezien Alec Baldwin binnenkort voor de rechter moet verschijnen vanwege de dood van cinematograaf Halyna Hutchins in 2021. Hutchins kwam om het leven tijdens repetities op de set van de western "Rust" in New Mexico, toen Baldwin een geladen pistool afvuurde.
Baldwin, die tevens producent van de film was, wordt beschuldigd van nalatigheid en het negeren van veiligheidsprotocollen op de set. Als hij schuldig wordt bevonden aan onvrijwillige doodslag, kan hij een gevangenisstraf van maximaal 18 maanden krijgen.
Het voorval heeft geleid tot een intens juridisch gevecht, waarbij Baldwin's advocaten verschillende pogingen hebben ondernomen om de aanklacht te laten vallen, echter zonder succes. Rechter Mary Marlowe Sommer verwierp elke poging tot ontslag van de zaak. Ondertussen werd Hannah Gutierrez-Reed, de wapenbeheerder op de set die het geladen pistool aan Baldwin overhandigde, veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf.
De beslissing van de Baldwins om een realityserie te starten terwijl deze zaak nog hangende is, heeft tot enige opschudding geleid. Critici betwijfelen de timing en vragen zich af of het gepast is om een dergelijk project te beginnen te midden van zulke ernstige beschuldigingen. Anderen zijn benieuwd hoe de serie zal omgaan met de delicate juridische situatie en de publieke reacties daarop.
Het is nog af te wachten hoe de juridische strijd zal uitpakken en wat voor invloed dit zal hebben op de productie en uitzending van The Baldwins. Voor nu staat de realityserie gepland om in 2025 te debuteren.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!