Officieel: Netflix geeft groen licht aan langverwachte Peaky Blinders-film met Cillian Murphy

Films
woensdag, 05 juni 2024 om 8:15
lbxpucgwt4oiykqe0o9e9lna9wv
Netflix heeft officieel groen licht gegeven voor een Peaky Blinders-film met de terugkeer van Oscar-winnaar Cillian Murphy in de rol van Tommy Shelby, de iconische Birmingham-gangster. In een verklaring zei Murphy: "Dit is er een voor de fans." De film, die wordt omschreven als een "voortzetting" van de geliefde serie, zal worden gemaakt in samenwerking met BBC Film.
Peaky Blinders, gecreëerd door Steven Knight, heeft wereldwijd een enorme aanhang verzameld met zijn verhaal over Thomas Shelby, een oorlogsheld die zich opwerkt in de criminele wereld van Birmingham in de jaren 1900. De plotdetails van de film worden echter angstvallig geheim gehouden. Knight zal het scenario schrijven, terwijl Tom Harper, die afleveringen regisseerde in het eerste seizoen van de serie, de film zal regisseren.
De productie van de film staat gepland voor later dit jaar, en het belooft een epische voortzetting te worden van de veelvuldig bekroonde, zes seizoenen tellende saga over de Shelby-familie. De serie, die zich afspeelt tussen 1919 en 1934, volgt het leven van de familie Shelby terwijl ze navigeren door een wereld geteisterd door radicale sociale, economische en politieke veroorzaakt veranderingen.
In de laatste scène van het zesde seizoen reed Tommy Shelby weg op een wit paard, vastbesloten om een nieuw leven te beginnen. Wat staat hem te wachten in de nieuwe film? Hoewel het plot nog steeds geheimzinnig is, hint Knight dat er explosieve gebeurtenissen te verwachten zijn. "Ik ben oprecht verheugd dat deze film eraan komt," zei Knight. "Het wordt een explosief hoofdstuk in het verhaal van Peaky Blinders. Niets wordt achtergehouden. Volledig Peaky Blinders in oorlogstijd."
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!

Tommy Shelby returns. A Peaky Blinders Film starring Cillian Murphy is coming to Netflix. “It seems like Tommy Shelby wasn’t finished with me…It is very gratifying to be recollaborating with Steven Knight and Tom Harper on the film version of Peaky Blinders. This is one for…

Image
80.6K
Reply