Nieuwe Netflix-serie over de opkomst van Adolf Hitler vanaf vandaag te zien

TV en Series
woensdag, 05 juni 2024 om 7:15
aaaaqxeo0kmextqx9vz9xztqad5giulvfwjyd19jml49hnwcm8xjpu2bz rf1zyrifullhw6j5q9ngy4nxhrnzuun499balgqvddhkqxlpmwqzb7jaktssdai5kuut7z jpfznadvedojpr2yvxhukddnaxs
Vanaf vandaag is de nieuwe zesdelige docuserie Hitler and the Nazis: Evil on Trial te zien op Netflix. De serie, geregisseerd door de bekroonde filmmaker Joe Berlinger, biedt een diepgaande analyse van de opkomst en ondergang van Adolf Hitler.
De aanleiding voor deze serie kwam deels voort uit een zorgwekkend onderzoek uit 2018 van de Conference on Jewish Material Claims Against Germany, waaruit bleek dat twee derde van de millennials niet weet wat Auschwitz is. Deze bevinding schokte Berlinger, wat hem ertoe aanzette dit verhaal opnieuw te vertellen voor een jongere generatie als een waarschuwend voorbeeld. Hij verklaart: "Dit is het juiste moment om dit verhaal opnieuw te vertellen, op een wereldwijde schaal."
Wat deze serie onderscheidt van andere documentaires over de Tweede Wereldoorlog, is het gebruik van de getuigenissen van William L. Shirer. Shirer was een van de weinige Amerikaanse journalisten die gedurende de cruciale jaren van Hitlers opkomst in Duitsland verbleef. Zijn gedetailleerde verslagen bieden een persoonlijke kijk op de gebeurtenissen en de propaganda, censuur en antisemitisme die de opkomst van de nazi's mogelijk maakten. Door middel van AI-technologie wordt Shirer's stem als verteller tot leven gebracht, waardoor zijn indrukwekkende rapportages opnieuw kunnen worden ervaren.
De serie maakt gebruik van zorgvuldig geselecteerd archiefmateriaal, inclusief zeldzame, onlangs vrijgegeven audio- en filmopnames van de Neurenbergse processen. Daarnaast worden de historische gebeurtenissen gevisualiseerd door middel van cinematografische heropvoeringen. Deze combinatie zorgt voor een frisse kijk op de significante gebeurtenissen van de oorlog en biedt een dieper begrip van de culturele, economische, politieke en sociale omstandigheden die de nazi's aan de macht brachten.
Hitler and the Nazis: Evil on Trial is een krachtige herinnering aan de verschrikkingen van het verleden en een dringende oproep tot waakzaamheid in het heden. Vanaf vandaag is deze indrukwekkende serie te zien op Netflix. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!