Netflix-kijkers in België streamen massaal deze gloednieuwe thriller uit Polen

Films
dinsdag, 04 juni 2024 om 14:00
i2tdgyucky1ogiufzbrkhs4doko
De nieuwste Poolse Netflix-film Colors of Evil: Red (Kolory zła: Czerwień) trekt momenteel massaal kijkers in België en staat stevig bovenaan als de meest gestreamde film van dit moment. Ook in Nederland weten kijkers de nieuwe misdaadfilm te vinden, waardoor hij inmiddels de koppositie heeft overgenomen van Jennifer Lopez's Atlas.
Colors of Evil: Red is een meeslepende misdaadthriller geregisseerd door Adrian Panek, bekend van onder andere Werewolf. De film is gebaseerd op het boek Czerwień van Małgorzata Oliwia Sobczak en heeft een indrukwekkende cast met onder andere Jakub Gierszał, Maja Ostaszewska en Zofia Jastrzębska. Het scenario is geschreven door Panek en Łukasz M. Maciejewski, die eerder ook samenwerkten aan The Getaway King.
Het verhaal begint wanneer het lichaam van een jonge vrouw, Monika Bogucka (gespeeld door Zofia Jastrzębska), aanspoelt op een strand in de Poolse Tricity. De ambitieuze aanklager Leopold Bilski (vertolkt door Jakub Gierszał) wordt op de zaak gezet. Terwijl hij de aanwijzingen volgt, ontdekt hij dat de omstandigheden van Monika's dood sterk lijken op een zaak die hij meer dan tien jaar geleden zag.
Zijn baas staat echter niet toe dat hij het oude moordonderzoek heropent. Vastbesloten om gerechtigheid te vinden, besluit Bilski samen te werken met Monika's rouwende moeder, Helena (gespeeld door Maja Ostaszewska), een rechter die worstelt met haar eigen persoonlijke problemen. Naast het verlies van haar dochter, ligt ook haar huwelijk met Roman (Andrzej Zieliński) in duigen.
De zoektocht naar de waarheid leidt Bilski en Helena naar een gevaarlijke onderwereld die opereert vanuit een nachtclub aan de kust. Deze samenwerking brengt hen niet alleen dichter bij de onthulling van Monika's moordenaar, maar ook bij hun eigen emotionele herstel.
Met een IMDb-score van 6.3 is de nieuwe thriller niet bepaald een hoogvlieger, maar goed genoeg voor een avondje popcornvermaak. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!