'Supacell' op Netflix: Alles over de spannende nieuwe Britse superheldenserie

TV en Series
maandag, 03 juni 2024 om 10:00
supacell1
Vanaf 27 juni kunnen Netflix-abonnees genieten van de nieuwe Britse sci-fi serie Supacell. Deze serie, gecreëerd door de getalenteerde Rapman, volgt een groep jonge Zwarte Zuid-Londenaren die onverwacht superkrachten ontwikkelen, wat hun leven ingrijpend verandert.
Hoewel ze aanvankelijk weinig gemeen hebben, worden ze verenigd door hun gedeelde identiteit als Zwarte Zuid-Londenaren en de mysterieuze aard van hun krachten. Het is aan Michael Lasaki, een van de hoofdpersonages, om deze groep te verenigen en te leiden in de strijd tegen machtige tegenstanders die hun krachten willen misbruiken.
Supacell biedt meer dan spectaculaire actiescènes; het verkent ook diepere thema's zoals verbondenheid, het ontdekken van identiteit en de morele dilemma’s die gepaard gaan met buitengewone gaven. Terwijl de personages leren omgaan met hun nieuwe krachten, worden ze geconfronteerd met de dreiging van een machtig agentschap dat vastbesloten is hen voor eigen gewin te gebruiken.
De Britse artiest en filmmaker Rapman, bekend van onder andere Blue Story en Shiro’s Story, staat aan het roer van Supacell. Met zijn unieke vertelstijl en krachtige narratieven combineert hij in deze serie elementen van superheldenfantasie met rauwe menselijke emoties. Naast zijn rol als showrunner en regisseur, fungeert Rapman ook als uitvoerend producent, samen met Mouktar Mohammed voor New Wave en Anna Ferguson en Steve Searle voor Netflix.
De cast van Supacell is indrukwekkend en divers, met namen als Tosin Cole, voormalig BMF-ster Eric Kofi Abrefa, Nadine Mills, Calvin Demba, Josh Tedeku, Adelayo Adedayo, Rayxia Ojo, Giacomo Mancini en Eddie Marsan.
Deze serie volgt in de voetsporen van andere Britse top-titels zoals Bodies, The Kitchen, The Crown en Fool Me Once. Met Rapman aan het roer als beproefde creatieve kracht belooft Supacell een waardevolle toevoeging te worden aan het Netflix-aanbod. Bekijk hieronder de officiële teaser.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!