Showrunner Abi Morgan onthult meer details over einde van Netflix-hitserie 'Eric'

TV en Series
zondag, 02 juni 2024 om 18:00
eric limitedseries image105
LET OP: DIT ARTIKEL BEVAT SPOILER!
Eric-showrunner Abi Morgan wil dat de impact van haar nieuwe Netflix-serie nog lang nazindert bij het publiek. Hoewel het einde van de serie op het eerste gezicht positief lijkt, met Edgar (Ivan Morris Howe) die terugkeert naar zijn ouders en Vincent (Benedict Cumberbatch) die hulp zoekt voor zijn verslaving, is er een diepere laag die niet genegeerd mag worden. Morgan legt in gesprek met Variety uit dat de vreugde van een kind dat naar huis komt, ook herinnert aan de vele anderen, zoals Marlon Rochelle, die dat nooit doen.
“Ik wilde niet dat het publiek zou zeggen dat het een happy end was,” aldus Morgan. “Er is opluchting, omdat iedereen wil dat een kind zijn weg terug naar huis vindt. Maar voor mij is er ook een pijn aan het einde van de show, en het is een zeer bewuste en opzettelijke pijn die we allemaal zouden moeten voelen.”
In zes afleveringen verliest Vincent alles. Zijn angst over zijn rol in de verdwijning van zijn zoon verergert zijn al kwetsbare toestand. Vincent, een egocentrische poppenspeler en maker van het kinderprogramma “Good Morning Sunshine,” zinkt dieper weg in zijn drugsverslaving en mentale ziekte. Hij gelooft dat de enige manier om zijn zoon terug te brengen is door zijn getekende creatie, een harige reus genaamd Eric, tot leven te brengen. Wat Vincent echter niet beseft, is dat zijn onvoorspelbare gedrag thuis juist de oorzaak was van Edgars vlucht.
In de finale gebruikt Vincent een kaart van de stad, getekend door zijn zoon, om hem op te sporen in een ondergrondse gemeenschap. Terwijl de stad begint met het ontruimen van de tunnels, wordt Edgar bijna verkocht aan een mensenhandelaar. Vincent, die dicht bij zijn zoon aan de verleiding van drugs bezwijkt, slaagt er uiteindelijk in om via een televisie-uitzending zijn zoon terug naar huis te roepen.
Hoewel Vincents verhaal een hoopvol einde heeft, erkent Morgan dat niet iedereen met dezelfde privileges deze kans zou krijgen. “Het is een zeer bewuste beslissing om de mogelijkheden die Vincent heeft vanwege zijn privileges en status te tonen,” zegt Morgan. Ze benadrukt dit door de langverwachte hereniging van Edgar met zijn ouders te contrasteren met de scène waarin Cecile (Adepero Oduye), de moeder van Marlon, nog steeds elke dag in de lobby van het politiebureau zit om te herinneren dat haar zoon nooit thuis kwam.
Detective Ledroit (McKinley Belcher III) neemt de verantwoordelijkheid voor de zoektocht naar gerechtigheid voor Marlon. Ondanks de druk van zijn superieuren blijft hij vasthoudend in zijn onderzoek naar Marlons dood. Morgan en Belcher wilden dat Ledroit een krachtige en veerkrachtige figuur zou zijn, een man die ondanks zijn persoonlijke strijd naar rechtvaardigheid blijft streven.
Uiteindelijk, zegt Hoffmann, draait de boodschap van de serie om het vermogen van individuen om hun eigen hoek van de gebroken wereld te veranderen. “Het is gemakkelijk om met de vinger naar Vincent te wijzen, maar hij is het slachtoffer van een groter probleem van gebrekkige opvoeding en gebrek aan liefde. Dat is waar deze show over gaat: onze onmogelijkheid om elkaar, onze kinderen en onszelf goed lief te hebben in een samenleving die ons niet verzorgt en liefheeft.”
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!