Nieuwe misdaadserie houdt Netflix-kijkers op het puntje van hun stoel: "Een must watch"

TV en Series
vrijdag, 31 mei 2024 om 19:15
eric
Netflix heeft met Eric weer een enorme hit in handen. Kijkers vallen massaal voor de nieuwe misdaadthriller met Benedict Cumberbatch. De serie is nog maar één dag uit en staat nu al stevig in de top 3 van meest gestreamde series van dit moment, net achter Bridgerton en de absurde documentaire Dancing for the Devil.
Eric is een emotionele thriller over de wanhopige zoektocht van een vader wiens negenjarige zoon verdwijnt op weg naar school. Vincent, een vooraanstaande poppenspeler uit New York en bedenker van het populaire kinderprogramma Good Day Sunshine, worstelt met het verlies van zijn zoon, Edgar. Hij raakt steeds meer van streek en labiel.
Verteerd door zelfhaat en schuldgevoel over Edgar's verdwijning, klampt hij zich vast aan de tekeningen van zijn zoon, die een blauw monster genaamd Eric uitbeelden. Vincent gelooft dat als hij Eric op tv krijgt, Edgar zal terugkeren. Naarmate zijn destructieve gedrag zijn familie, collega's en de detectives die hem proberen te helpen, vervreemdt, wordt Eric, een noodzakelijke waanvoorstelling, zijn enige bondgenoot in zijn poging om zijn zoon terug te vinden.
Met een IMDb-score van 7.1 en een 89% publieksscore op Rotten Tomatoes heeft Netflix weer raak geschoten met Eric en al vele kijkers aan zich weten te binden. De reacties op sociale media zijn dan ook lovend. "Een Must Watch" en "Geweldige show" klinkt het, waarbij vooral de acteerprestaties van Benedict Cumberbatch worden geprezen: "Mijn liefde voor Cumberbatch groeit met de dag".
Verder zijn er vooral complimenten voor het geweldige verhaal. "Een prachtig verhaal. Een uitstekende weergave van menselijke imperfectie, kwetsbaarheid en onze vastberadenheid om nooit op te geven ondanks de tegenslagen - om beter te worden."
Heb jij de nieuwe thrillerserie al gezien? Bekijk hieronder de officiële trailer van Eric.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!