Officieel: Warner Bros. werkt aan een '300'-prequelserie met Zack Snyder als regisseur

TV en Series
vrijdag, 31 mei 2024 om 20:15
6fs6lonap7hsicksobuqrde88im
Na eerdere geruchten heeft het Amerikaanse vakblad Variety nu officieel bevestigd dat Warner Bros. daadwerkelijk werkt aan een serie gebaseerd op 300. Hierbij zal Zack Snyder, de visionaire regisseur achter de originele film uit 2006, terugkeren als regisseur en uitvoerend producent.
Hoewel er nog weinig tot geen details bekend zijn, zal de serie dienen als een prequel op de originele film, die op zijn beurt gebaseerd was op de gelijknamige graphic novel van Frank Miller en Lynn Varley. Het project staat nog in de beginfase, zonder een toegewezen schrijver of (streaming)platform.
De onderhandelingen over de cast en crew zijn nog gaande, maar naast Zack Snyder wordt ook Deborah Snyder, de uitvoerend producent van de originele film, genoemd als terugkerende producent onder hun productiebedrijf Stone Quarry. Wesley Coller van Stone Quarry, samen met de originele producenten Gianni Nunnari, Mark Canton en Bernie Goldmann, worden eveneens genoemd als mogelijke terugkerende teamleden.
Het succes van 300 bij de release in 2006 was fenomenaal, met een wereldwijde opbrengst van meer dan $450 miljoen tegen een gemeld budget van $65 miljoen. De film, die historische gebeurtenissen rond de slag bij Thermopylae volgt, vertelt het verhaal van koning Leonidas van Sparta en zijn kleine groep elitekrijgers die de strijd aangaan met het immense leger van Xerxes I van Perzië.
Interessant is ook het nieuws dat Zack Snyder open staat voor het integreren van homo-erotische elementen in de serie, iets wat eerder niet zo prominent aanwezig was in de oorspronkelijke film. Deze bereidheid komt voort uit zijn erkenning van de historische en culturele context van het Spartaanse krijgersleven, zoals onthuld in een interview met Joe Rogan.
Hoewel een releasedatum nog ver weg lijkt, wordt gespeculeerd dat de serie mogelijk zal worden uitgebracht op HBO Max óf Netflix, al is dit vooralsnog uiterst onzeker. Zodra er meer nieuws is over de 300-serie, zullen we ons melden, dus houd onze website goed in de gaten.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!