'Baby Reindeer'-maker Richard Gadd komt binnenkort met nieuwe bizarre film: 'Truth Serum'

Films
vrijdag, 31 mei 2024 om 14:15
br 105 unit 00352 rt
Na het wereldwijde succes van Baby Reindeer maakt Richard Gadd zich op voor zijn volgende project: een korte film genaamd Truth Serum. Deze film zal binnenkort gratis te zien zijn op YouTube. Geregisseerd door Vika Evdokimenko en geproduceerd door Oliver Shuster, biedt Truth Serum een unieke kijk op vriendschap en de duistere kanten van menselijke relaties.
In Truth Serum neemt Gadd de rol op zich van Jimi, een personage dat op het eerste gezicht doet denken aan Donny Dunn uit de Netflix-serie Baby Reindeer. Jimi wordt omschreven als een "aansprakelijkheid" wiens "zelfdestructieve gedrag diepgewortelde zelfhaat en een geheim verbergt dat nog niet klaar is om naar buiten te komen."
De film speelt zich af tijdens een housewarming-feest waarbij de gasten onbedoeld een mysterieus medicijn toegediend krijgen. Dit leidt tot het onthullen van lelijke waarheden, waardoor chaos ontstaat en de relaties van oude vrienden op het spel komen te staan. Naast Gadd zijn Olivia Vinall, Sophie Kennedy Clark, Umi Meyers, Killian Kyle, Danny Ashok en Miranda Beinart-Smith te zien in ondersteunende rollen.
De keuze voor YouTube als platform voor distributie is opmerkelijk te noemen. De korte film zal vanaf 17 juni beschikbaar zijn op het YouTube-kanaal van Omeleto, dat bekend staat om zijn hoogwaardige selectie van korte films. Bekijk hieronder de trailer van Truth Serum.
Gadd scoorde met Baby Reindeer een wereldwijde Netflix-hit, wat niet geheel zonder controverse ging. Online speculeerden fans over de echte inspiratiebronnen voor de fictieve personages, wat Gadd ertoe bracht hen in april 2024 te vragen hiermee te stoppen. Op 9 mei 2024 beweerde Fiona Harvey in een interview bij Piers Morgan Uncensored de inspiratie te zijn voor Martha, de stalker van Gadd in de serie.
Harvey gaf toe Gadd meerdere keren in The Hawley Arms in Camden te hebben ontmoet, maar ontkende hem 41.000 e-mails te hebben gestuurd of naar zijn huis te zijn gegaan, en zei juridische stappen te overwegen tegen zowel Gadd als Netflix.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!