Nieuwe Spaanse dramaserie 'Ni una más' vanaf vandaag te zien op Netflix

TV en Series
vrijdag, 31 mei 2024 om 13:15
mas1
Na het succes van de waargebeurde Netflix-hit El Caso Asunta komt de streamingdienst nu met de aangrijpende Spaanse dramaserie: Ni una más (Raising Voices), gebaseerd op de gelijknamige roman van Miguel Sáez Carral. De serie werpt een belangrijk licht op de dringende noodzaak van goede seksuele voorlichting voor jongeren, vooral in een tijd waarin digitale invloeden ongewenst gedrag kunnen normaliseren.
Alma is een tiener met zelfbeeldproblemen die een opvallende daad stelt door een wit laken met de tekst "Pas op, er zit een verkrachter verstopt" aan de gevel van haar school te hangen. Deze actie heeft grote gevolgen: terwijl velen haar als 'gek' bestempelen en beschuldigen van aandachttrekkerij, zijn er ook mensen die haar geloven en haar steunen.
De hoofdrollen worden vertolkt door Nicole Wallace als Alma en Clara Galle als Greta. De cast wordt verder ondersteund door Aïcha Villaverde (Nata), Teresa de Mera (Berta), Elsa Chaves (Greta's moeder), Ruth Díaz, Irene Anula, Carolina Lapausa, Carlos Lama en Juan Pino Rodil. De serie bestaat uit 8 aangrijpende afleveringen en is vanaf vandaag beschikbaar op Netflix, bekijk hieronder de (Engelstalige) trailer.
De officiële beschrijving luidt: "Alma, 17 jaar oud, staat op het punt om haar middelbare school af te ronden. Greta en Nata zijn haar twee beste vriendinnen; ze kennen elkaar al sinds ze klein waren, gaan samen uit en worden geconfronteerd met typische problemen van hun leeftijd: het gevoel buitengesloten te worden, jaloezie, problemen met hun ouders, en zelfs giftige relaties. Maar wanneer het profiel @Iam_colemanmiller een foto publiceert met de tekst "Dit ben ik de dag voordat ik verkracht werd", verdwijnt de normaliteit en verandert alles. Hoe en wanneer heeft deze aanval plaatsgevonden? Wie zit er achter dit profiel? "Hoeveel waarheid zit er in deze beschuldiging en wie is het echte slachtoffer?"
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!