Maker van Doom, Quake en Wolfenstein 3D krijgt een eigen serie én documentaire

TV en Series
zondag, 02 juni 2024 om 16:00
doom1
John Romero, de iconische gameontwikkelaar die mede aan de wieg stond van revolutionaire titels zoals Doom, Wolfenstein 3D en Quake, heeft vorig jaar zijn memoires uitgebracht, getiteld Doom Guy: Life in First Person. Dit boek wordt nu zowel als documentaire als een gescripte dramaserie verfilmd, zo meldt Deadline.
De documentaire wordt gemaakt door de bekroonde Canadese filmmaker Rob McCallum, bekend van recente successen zoals de Amazon-documentaire Mr. Dressup: The Magic of Make-Believe, die vijf nominaties heeft ontvangen bij de Canadian Screen Awards. Daarnaast wordt er gewerkt aan een dramaserie die dieper ingaat op het leven en de carrière van Romero, geproduceerd door Naomi Harvey onder haar Golden Possum Productions.
Romero's autobiografie, gepubliceerd in juli 2023, biedt een intiem kijkje in zijn bewogen leven. Het boek beschrijft zijn moeilijke jeugd en indrukwekkende carrière, beginnend met zijn vroege dagen waarin hij Apple II-gamecode naar computertijdschriften stuurde en 's nachts computers van zijn dagelijkse baan stal om te kunnen programmeren. De memoires werpen licht op hoe zijn Mexicaanse, Cherokee en Yaqui afkomst en zijn jeugd in het Amerika van de jaren tachtig hem hebben gevormd en geleid tot zijn baanbrekende werk in de game-industrie.
Naomi Harvey, uitvoerend producent van beide projecten, benadrukt het inspirerende en krachtige verhaal van Romero: “John’s verhaal is ongelooflijk krachtig—niet alleen vanwege de revolutionaire games die hij heeft gemaakt, maar ook door zijn diepgaande impact op de mensen om hem heen. Zijn verhaal is er een van triomf over trauma, gevuld met medeleven en inspiratie.”
John Romero wordt door velen beschouwd als de peetvader van de first-person shooter. Als medeoprichter van id Software en Ion Storm heeft hij een sleutelrol gespeeld in de popularisering van het genre. In 2023 ontving hij een Lifetime Achievement Award op de Game Developers Conference (GDC) voor zijn buitengewone bijdrage aan de videogame-industrie.
In zijn memoires onthult Romero de hoogte- en dieptepunten van zijn carrière, evenals zijn persoonlijke strijd en overwinningen. Zijn werk heeft niet alleen de game-industrie gevormd, maar heeft ook een blijvende invloed gehad op degenen die het geluk hadden met hem samen te werken. “Toen ik sprak met zowel Rob als Naomi, wist ik dat zij het perfecte team waren om Doom Guy tot leven te brengen,” zei Romero over de aanpassingen. “Onze achtergronden en ambities vertonen opvallende overeenkomsten, en ik vertrouw erop dat zij het verhaal goed zullen vertellen.”
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!