Netflix en Mojang Studios werken samen aan nieuwe Minecraft-serie

TV en Series
donderdag, 30 mei 2024 om 17:00
minecraft
Netflix heeft aangekondigd dat er een nieuwe animatieserie gebaseerd op het immens populaire spel Minecraft in ontwikkeling is. Deze serie zal worden geproduceerd in samenwerking met Mojang Studios, de Zweedse ontwikkelaar van het spel. De aankondiging werd gedaan ter ere van de 15e verjaardag van Minecraft, dat in 2009 werd gelanceerd.
De nieuwe serie zal een originele verhaallijn bevatten met nieuwe personages en zal de wereld van Minecraft op een geheel nieuwe manier belichten. Hoewel de details over het plot nog schaars zijn, heeft Netflix bevestigd dat de serie in ontwikkeling is bij WildBrain Studios. Deze Canadese studio heeft eerder gewerkt aan andere succesvolle animatieprojecten voor Netflix, zoals Sonic Prime, Ninjago: Dragons Rising en Carmen Sandiego.
Minecraft, bekend om zijn kenmerkende pixelachtige stijl, stelt spelers in staat om 3D-werelden te bouwen met kleurrijke blokken. Het spel, dat meer dan 300 miljoen exemplaren heeft verkocht en een maandelijkse actieve spelersbasis van ongeveer 140 miljoen heeft, blijft ongekend populair. De franchise heeft in de loop der jaren verschillende spin-offs voortgebracht, waaronder Minecraft: Story Mode, Minecraft Earth, Minecraft Dungeons en Minecraft Legends.
Deze nieuwe animatieserie is niet de enige Minecraft-adaptatie die in ontwikkeling is. Mojang werkt ook aan een live-actionfilm in samenwerking met Warner Bros. en Legendary Pictures, met sterren zoals Jack Black, Jason Momoa, Danielle Brooks en Emma Myers. De film staat gepland voor een release op 4 april 2025 en wordt geregisseerd door Jared Hess.
De aankondiging van de Netflix-serie komt op een moment waarop gameverfilmingen aan populariteit winnen. Blockbusters zoals The Last of Us en Fallout zijn succesvolle televisieseries geworden, terwijl personages zoals Mario en Sonic furore maken op het witte doek. Wanneer de Minecraft-serie te zien zal zijn, is nog niet duidelijk. Bekijk hieronder de officiële aankondigingsvideo.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!