Blue Beetle-regisseur Ángel Manuel Soto verfilmt gamehit 'Just Cause'

Games
donderdag, 30 mei 2024 om 11:00
893 1
Regisseur Ángel Manuel Soto, bekend van de DC-film Blue Beetle, werkt aan een bioscoopfilm gebaseerd op de populaire game Just Cause. De verfilming is in handen van Universal Pictures, waarbij producenten Kelly McCormick en David Leitch, bekend van The Fall Guy en Nobody, betrokken zijn via hun productiebedrijf 87North.
Just Cause, een creatie van Avalanche Studios en oorspronkelijk uitgebracht door Eidos Interactive (na 2009 door Square Enix), is een actie-avonturenspel dat zijn naam ontleent aan de Amerikaanse invasie van Panama, genaamd "Operation Just Cause." Sinds de lancering in 2006 heeft de serie vier hoofdgames voortgebracht: Just Cause, Just Cause 2, Just Cause 3 en Just Cause 4. De spellen staan bekend om hun open-wereld gameplay, waarin spelers de rol aannemen van Rico Rodriguez, een geheim agent gespecialiseerd in het omverwerpen van regimes.
De games spelen zich af op fictieve eilanden en bieden spelers de mogelijkheid om te voet of met voertuigen te verkennen, evenals het gebruik van een parachute, grijphaak en wingsuit om door de wereld te navigeren. Met een mix van hoofdmissies en zijmissies, waaronder het bevrijden van dorpen en het uitschakelen van drugskartels, heeft Just Cause een indrukwekkende fanbase opgebouwd en wereldwijd meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht.
Het pad naar de verfilming van Just Cause is niet zonder hobbels geweest. De rechten voor een filmadaptatie waren eerder in handen van Constantin Film, met betrokkenheid van filmmakers zoals Brad Peyton en Derek Kolstad. Echter, na een decennium van ontwikkelingen zonder resultaat, vervielen de rechten, wat Universal Pictures de kans gaf om toe te slaan.
De keuze van Universal om Just Cause te verfilmen, komt in een tijd waarin game-adaptaties steeds populairder worden, terwijl de traditionele superheldenfilms wat terrein lijken te verliezen. Universal had in 2023 al succes met The Super Mario Bros. Movie en Five Nights at Freddy’s, die samen meer dan $1.7 miljard opbrachten aan de wereldwijde box office.
Ángel Manuel Soto, die de verfilming van Just Cause gaat regisseren, heeft zijn sporen verdiend met de film Blue Beetle. Momenteel werkt hij aan The Wrecking Crew voor Amazon MGM, met Jason Momoa en Dave Bautista in de hoofdrollen, en co-schrijft hij een Transformers spin-off voor Paramount
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!