Nieuwe Assassin's Creed verplaatst zich naar feodaal Japan in de eerste trailer van 'Shadows'

Games
woensdag, 15 mei 2024 om 18:45
acsh screenshot 5 announce 15052024 6pm cest
Ubisoft heeft Assassin’s Creed-fans een eerste blik gegeven op het volgende deel in de langlopende franchise met de debuuttrailer van Assassin’s Creed: Shadows. Voorheen bekend als Assassin’s Creed: Codenaam Red, zal Shadows de franchise verplaatsen naar feodaal Japan.
Assassin’s Creed: Shadows zal spelers de mogelijkheid bieden om hun shinobi-fantasieën te beleven als de ninja Naoe, of in de huid kruipen van de legendarische zwarte samoerai Yasuke. Hoewel andere Assassin’s Creed-spellen dubbele protagonisten hebben gehad, lijken de twee speelbare personages van Shadows meer onderscheidend te zijn dan die van elk eerder spel. Het vrouwelijke ninja-personage van het spel wordt getoond met ninjato, polsblad en kusarigama, haar samoerai-tegenhanger is een zwaar gepantserde Afrikaan met een stevige katana.
Shadows wordt ontwikkeld door Ubisoft Quebec, de studio achter Assassin’s Creed Odyssey uit 2018, onder leiding van creatief directeur Jonathan Dumont. Shadows werd oorspronkelijk aangekondigd in 2022 onder zijn codenaam en beloofde de Assassin’s Creed-franchise naar een van de meest gevraagde settings van fans te brengen. Shadows is de open-wereld RPG-opvolger van Assassin’s Creed Mirage van vorig jaar, de afgeslankte benadering van de 17 jaar oude Assassin’s Creed-formule.
Het spel, dat zich afspeelt in het feodale tijdperk van Japan, is slechts een van de meerdere aangekondigde projecten die in de maak zijn. Zo werkt Ubisoft onder andere nog aan Assassin’s Creed Jade, een mobiel spel dat zich afspeelt in de Qin-dynastie van China, en het mysterieuze Assassin’s Creed Codenaam: Hexe, "een heel ander type Assassin’s Creed-spel," volgens Ubisoft uitvoerend producent Marc-Alexis Cote.
Assassin’s Creed: Shadows is vanaf 15 november verkrijgbaar voor PlayStation 5, PC, Mac en Xbox Series X. Bekijk hieronder de eerste officiële trailer!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!