Netflix breidt gamecatalogus verder uit met de komst van geprezen Sonic-game

Games
donderdag, 09 mei 2024 om 19:00
46074 1
Netflix heeft deze maand een aantal toptitels toegevoegd aan hun gamebibliotheek. Na Grand Theft Auto: The Trilogy is nu ook Sonic Mania Plus gratis te spelen voor Netflix-abonnees. Daarnaast worden ook andere titels zoals Braid Anniversary Edition, Paper Trail en Katana Zero toegevoegd.
Sonic Mania, oorspronkelijk uitgebracht in 2017 door SEGA, viert het 25-jarig jubileum van de iconische Sonic the Hedgehog-franchise. Het spel is een eerbetoon aan de klassieke Sonic-games die oorspronkelijk werden uitgebracht voor de Sega Genesis, met dezelfde snelle zijwaartse gameplay waar fans verliefd op zijn geworden. Het spel bevat 13 niveaus, waarvan sommige opnieuw zijn ontworpen uit eerdere Sonic-games, waaronder de beroemde Green Hill Zone.
Wat Sonic Mania speciaal maakt, is niet alleen de nostalgische aantrekkingskracht, maar ook de liefde en toewijding die in de ontwikkeling ervan zijn gestopt. Het team bestond uit leden van de Sonic fangame- en ROM-hackinggemeenschap, met Christian "Taxman" Whitehead aan het roer als lead developer en programmeur. Whitehead, die eerder door SEGA was ingehuurd om verbeterde mobiele poorten van Genesis Sonic-games te ontwikkelen, presenteerde een speelbaar prototype aan Sonic Team-producer Takashi Iizuka, wat leidde tot de ontwikkeling van Sonic Mania.
Het spel biedt spelers de keuze uit drie speelbare personages: Sonic, Tails en Knuckles, elk met hun eigen unieke vaardigheden. Of je nu de voorkeur geeft aan de supersonische snelheid van Sonic, de vliegkunsten van Tails, of de klimcapaciteiten van Knuckles, er is voor elk wat wils.
De toevoeging van Sonic Mania aan het Netflix-gamingaanbod is een welkome traktatie voor fans van de franchise en biedt een nieuwe generatie gamers de kans om de klassieke Sonic-ervaring te beleven. Daarnaast komen deze maand de games Braid Anniversary Edition (14 mei), Paper Trail (21 mei), Netflix Stories: Virgin River (29 mei) en Katana Zero.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!