Vin Diesel keert officieel terug als Riddick in de nieuwe bioscoopfilm ‘Riddick: Furya’

Films
donderdag, 09 mei 2024 om 20:30
lsle5igxrdrb1zg8xvc80ge3l7p
Het is al meer dan 10 jaar geleden sinds Vin Diesel voor het laatst te zien was als zijn iconische personage, Riddick. De actiester heeft de laatste weken fans geteased door foto's te delen van eerdere films en sportschoolselfies terwijl hij traint om opnieuw in vorm te komen voor de rol van de anti-held.
Diesel heeft Riddick op drie verschillende momenten gespeeld: in Pitch Black uit 2000, The Chronicles of Riddick uit 2004, en Riddick uit 2013. Nu is de vierde film officieel in productie, met opnames gepland in Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Officieel getiteld Riddick: Furya, zal de film Vin Diesel opnieuw laten schitteren in de rol van de ontsnapte ruimtegevangene Richard B. Riddick. Daarnaast zal Diesel dienen als producent van de film onder zijn productiehuis, One Race Films.
De officiële beschrijving van de nieuwe Riddick-film luidt: "Riddick keert eindelijk terug naar zijn thuiswereld, een plek die hij nauwelijks herinnert en waarvan hij vreest dat die in puin achtergelaten zou kunnen zijn. Maar daar vindt hij andere Furyans die vechten voor hun bestaan tegen een nieuw monster. Sommige van deze Furyans lijken meer op Riddick dan hij ooit had kunnen vermoeden."
Meer dan een decennium geleden liet Diesel voor het eerst blijken dat hij graag weer in de huid van Riddick zou willen kruipen. Diesel en schrijver-regisseur David Twohy, bekend van zijn werk aan eerdere delen van de serie, slaan nu opnieuw de handen ineen voor deze langverwachte terugkeer.
Wanneer de film in de bioscoopzalen te zien zal zijn is nog onduidelijk en zal waarschijnlijk ook nog wel even duren. Houd onze website in de gaten voor verdere updates rondom Riddick: Furya. Zie jij Vin Diesel graag terugkeren in zijn iconische rol?
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Grant Tandy namens Screenvice.com. Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!