Netflix deelt eerste beelden van veelbelovende Terminator-animeserie 'Zero'

TV en Series
woensdag, 15 mei 2024 om 18:15
terminator 2
Op 29 augustus 1997 verandert alles. Dat is de scherpe waarschuwing die ons wordt voorgeschoteld in de teaser voor Terminator Zero, de achtdelige anime-serie die op 29 augustus 2024 naar Netflix komt. Terminator Zero zal deel uitmaken van het Terminator-universum, maar zal zich richten op personages die we nog niet eerder hebben ontmoet. De serie komt uit handen van Showrunner Mattson Tomlin (Project Power, The Batman II) en is vormgegeven door de Japanse animatiestudio Production IG (Ghost in the Shell).
In Terminator 2: Judgment Day, de best verdienende film van 1991, wordt onthuld dat 29 augustus 1997 de datum is waarop het kunstmatige intelligentienetwerk bekend als Skynet zelfbewust wordt en zijn menselijke meesters omverwerpt, wat leidt tot een allesomvattende oorlog tussen mensheid en machines.
Het verhaal speelt zich af in twee tijdlijnen: in 2022, waar een toekomstige oorlog al tientallen jaren woedt tussen de weinige menselijke overlevenden en een eindeloos leger van machines, en in 1997, wanneer Skynet zelfbewust wordt en zijn oorlog tegen de mensheid begint. Vastgeketend tussen de toekomst en dit verleden bevindt zich een soldaat die terug in de tijd is gestuurd om het lot van de mensheid te veranderen.
Ze arriveert in 1997 om een wetenschapper genaamd Malcolm Lee te beschermen, die werkt aan het lanceren van een nieuw AI-systeem dat de aanstaande aanval van Skynet op de mensheid moet bestrijden. Terwijl Malcolm de morele complexiteiten van zijn creatie navigeert, wordt hij opgejaagd door een meedogenloze moordenaar uit de toekomst, wat voor altijd het lot van zijn drie kinderen verandert.
Alle afleveringen van Terminator Zero zijn vanaf 29 augustus 2024 te zien op Netflix, bekijk hieronder de eerste beelden!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!