Prime Video kondigt nieuwe Sherlock Holmes-serie aan van Guy Ritchie: "Rauw en ongefilterd!"

TV en Series
donderdag, 30 mei 2024 om 10:00
x6y6ahy3uoceop6kwzain7wnlpn
Amazon Prime Video heeft aangekondigd dat er gewerkt wordt aan een nieuwe serie gebaseerd op de Young Sherlock Holmes-romans van Andy Lane. De serie, geregisseerd door Guy Ritchie, zal acht afleveringen tellen en belooft een actievol oorsprongsverhaal van de geliefde detective te worden. Matthew Parkhill, bekend van zijn werk aan Deep State en Rogue, zal fungeren als showrunner en uitvoerend producent.
Guy Ritchie, bekend van zijn werk aan de Sherlock Holmes-films met Robert Downey Jr. en Jude Law, zal de regie en uitvoerende productie van de nieuwe serie op zich nemen. Deze keer richt hij zich op een jongere versie van de beroemde detective.
Hero Fiennes Tiffin, bekend van onder andere The Woman King en Harry Potter and the Half-Blood Prince, zal de rol van de 19-jarige Sherlock Holmes vertolken. Ritchie en Tiffin werkten onlangs samen aan de film The Ministry of Ungentlemanly Warfare, wat de verwachtingen voor hun samenwerking aan dit project hoog doet oplopen.
De serie zal zich richten op een jonge Sherlock Holmes die op 19-jarige leeftijd wordt geconfronteerd met een moordmysterie op de prestigieuze Universiteit van Oxford. Volgens de officiële beschrijving van de serie is Sherlock in deze periode van zijn leven "geschaad, rauw, ongefilterd en ongevormd", wat hem dwingt om zijn eerste zaak met weinig discipline aan te pakken. Dit avontuur zal hem uiteindelijk betrekken bij een wereldomspannend complot dat zijn leven voorgoed zal veranderen.
Vernon Sanders, hoofd televisie bij Amazon MGM Studios, uitte zijn enthousiasme over de nieuwe serie: "Deze spannende, nieuwe episode over een van 's werelds bekendste literaire personages zal onze wereldwijde klanten betoveren met zijn boeiende verhaal. Met het briljante creatieve team, geleid door Guy Ritchie en Matthew Parkhill, zullen we onbekende mysteries verkennen van hoe de jonge Sherlock zijn weg vond naar een leven van waarheidsvinding."
Guy Ritchie zelf voegde eraan toe: "In Young Sherlock gaan we een opwindende nieuwe versie van de detective zien die iedereen denkt te kennen op een manier die ze nooit eerder hebben gezien. We gaan dit raadselachtige personage openbreken, ontdekken wat hem beweegt en leren hoe hij de geniale speurder werd die we allemaal bewonderen."
Hoewel er nog geen premièredatum is aangekondigd, zijn de verwachtingen voor de Young Sherlock Holmes-serie hooggespannen!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!