Gloednieuwe anime van Studio Ghibli-legende Yoshiyuki Momose binnenkort te zien op Netflix

Films
donderdag, 30 mei 2024 om 9:00
rgr01 045 t010001 cropped 300dpi
Op 5 juli brengt Netflix de nieuwste animefilm van Studio Ponoc uit, getiteld The Imaginary. Deze langverwachte anime, geregisseerd door Yoshiyuki Momose, bekend van zijn werk aan Spirited Away en Princess Mononoke, is geproduceerd door de legendarische Studio Ghibli-veteraan Yoshiaki Nishimura en gebaseerd op de gelijknamige roman van A.F. Harrold.
De film volgt het verhaal van Rudger, een denkbeeldige vriend die alleen zichtbaar is voor zijn schepper, een jong meisje genaamd Amanda. Amanda creëerde Rudger om te helpen omgaan met haar emotionele verlies. Samen verkennen ze de grenzen van haar verbeelding vanuit de zolder van haar huis. Hun gedeelde avonturen leiden hen naar een magische wereld vol mysterieuze wezens en plekken die nog nooit eerder zijn gezien.
Het verhaal neemt een dramatische wending wanneer Mr. Bunting, een jager op denkbeeldige vrienden, Amanda's huis bezoekt. Hierdoor wordt Rudger gedwongen op een gevaarlijke reis te gaan die hem uiteindelijk naar de "stad van de denkbeeldige vrienden" leidt, een toevluchtsoord voor vergeten denkbeeldige wezens.
The Imaginary is een prachtige aanvulling op het groeiende portfolio van Studio Ponoc, dat in 2015 werd opgericht door Nishimura, een voormalige topfilmproducent bij Studio Ghibli. De film is bijzonder vanwege de traditionele handgetekende animatiestijl, een handelsmerk van de studio. Dit benadrukt de artistieke roots van de studio en weerspiegelt de invloed van Studio Ghibli, waar Nishimura eerder aan geliefde films als The Tale of the Princess Kaguya en When Marnie Was There werkte. Momose, die eerder werkte aan Ghibli-klassiekers zoals Spirited Away en Princess Mononoke, brengt zijn rijke ervaring en artistieke visie naar deze nieuwe productie.
De release van The Imaginary op Netflix maakt deel uit van een meerjarige samenwerking tussen de streamingdienst en Studio Ponoc. Deze samenwerking onderstreept Netflix's toewijding aan het aanbieden van hoogwaardige anime aan een wereldwijd publiek. De streamingdienst heeft eerder ook al aangekondigd dat de oscar bekroonde studio ghibli film the boy and the heron ook zijn opwachting zal maken op Netflix.
The Imaginary is vanaf 5 juli te zien op Netflix, bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!