Oscar-bekroonde Studio Ghibli-film 'The Boy And The Heron' komt naar Netflix

Films
donderdag, 21 maart 2024 om 17:30
a0gm57anjtni7lmocamniiyv10w
Netflix heeft zijn samenwerking met Goodfellas en GKIDS uitgebreid om de populaire Studio Ghibli-films wereldwijd beschikbaar te maken, waaronder de met een Oscar bekroonde film The Boy and the Heron. Geregisseerd door de legendarische Hayao Miyazaki, is deze anime-parel een niet te missen film wanneer hij later dit jaar op de streamingdienst verschijnt.
Naast The Boy and the Heron zullen ook andere geliefde Studio Ghibli-klassiekers beschikbaar blijven op Netflix, met ondertiteling in 28 talen en nasynchronisatie in maximaal 20 talen. Dit uitgebreide partnerschap volgt op de groeiende populariteit van anime in het Westen, waarbij het meesterwerk van Miyazaki lijkt te fungeren als katalysator voor deze opmars, met als ultieme bekroning de Oscar voor beste animatiefilm, waarbij de film Spider-Man: Across the Spiderverse achter zich liet.
The Boy and the Heron vertelt het aangrijpende verhaal van Mahito, een jongen die worstelt met het verlies van zijn moeder en daardoor een wereld betreedt waar zowel levenden als doden samenleven. In deze bijzondere wereld vervagen de grenzen tussen leven en dood, waarbij het leven in nieuwe vormen herrijst.
Dit semi-autobiografische en fantasierijke epos is Hayao Miyazaki's eerste film sinds het Oscargenomineerde The Wind Rises en blijft trouw aan zijn kenmerkende stijl, waarin autobiografische elementen samenkomen met een eerbetoon aan vriendschap.
Hoewel Miyazaki aanvankelijk zijn pensioen aankondigde, is hij momenteel toch bezig met de ontwikkeling van een vervolg op The Boy and the Heron. De film heeft het record gevestigd als best bezochte Studio Ghibli-film in Nederland, voorheen stond dit record op naam van The Red Turtle, een film uit 2016 gemaakt door de Nederlandse regisseur Michael Dudok de Wit in samenwerking met Ghibli.
Wanneer de film daadwerkelijk te zien zal zijn op Netflix is nog niet bekend. Hieronder vind je de trailer van de spraakmakende Studio Ghibli-film The Boy and the Heron.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!