Dystopische thriller 'Breath' met Resident Evil-ster Milla Jovoich binnenkort te zien

Films
donderdag, 21 maart 2024 om 19:30
tkzrlg2jdco7im8qevvqeobirkp
In een wereld waar zuurstof een schaars goed is geworden, ademt de film Breath leven in een verontrustende toekomst. Met Milla Jovovich in een van de hoofdrollen neemt deze thriller de kijkers mee op een beklemmende reis door een dystopisch landschap waar overleven een constante strijd is.
Breath speelt zich af in een tijd waarin de aarde verwoest is door een ernstig tekort aan zuurstof. Mensen zijn gedwongen om ondergronds te leven, waar zelfs de lucht die ze inademen een waardevolle bron is geworden. In deze grimmige realiteit volgen we Maya (gespeeld door Milla Jovovich) en haar dochter Zora (vertolkt door Quvenzhané Wallis), die met moeite proberen te overleven in een bunker.
Maya, een moeder die vastberaden is om haar dochter te beschermen, wordt geconfronteerd met de terugkeer van haar man Darius (gespeeld door Sam Worthington), wiens lot onzeker was nadat hij de oppervlakte had betreden om te zoeken naar een oplossing voor het zuurstoftekort.
Zijn terugkeer brengt niet alleen hoop, maar ook nieuwe gevaren met zich mee. Wanneer een mysterieus stel beweert informatie over Darius te hebben, worden Maya en Zora in een levensgevaarlijk spel van bedrog en overleving getrokken.
De cast van Breath schittert met namen als Milla Jovovich, bekend van haar iconische rollen in films als Resident Evil, en de getalenteerde Quvenzhané Wallis, die eerder indruk maakte met haar optreden in Beasts of the Southern Wild.
Achter de camera staat regisseur Stefon Bristol, wiens eerdere werk, waaronder See You Yesterday, bewees dat hij bedreven is in het vertellen van verhalen die zowel intrigerend als meeslepend zijn. De nieuwe dystopische thriller Breath draait vanaf 2 mei in de bioscoop. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!