Aankomende Street Fighter-film geeft een langverwachte update

Games
zaterdag, 25 mei 2024 om 16:00
111677 1
De langverwachte nieuwe Street Fighter-film maakt eindelijk vorderingen en eerder deze week werd eindelijk het officiële logo onthuld tijdens de Las Vegas Licensing Expo. Deze onthulling is een kleine maar veelbelovende stap in een project dat al sinds april 2023 in ontwikkeling is.
Het behoud van het klassieke logo kan suggereren dat de film trouw blijft aan de sfeer en het gevoel van de games, zonder te vervallen in te serieuze of grimmige tonen. Dit zou kunnen betekenen dat de film een luchtigere, speelse benadering kiest, vergelijkbaar met bioscoopfilms als Thor: Ragnarok en Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves.
De film wordt geregisseerd door Danny en Michael Philippou, die bekendheid verwierven met hun regiedebuut Talk to Me. In een eerder interview tijdens SDCC 2023 benadrukten de Philippou-broers dat ze enthousiast zijn over de kans om de Street Fighter-franchise opnieuw op het grote scherm te introduceren. Ze verklaarden dat ze van plan zijn iets unieks en ongeziens te creëren, wat hoge verwachtingen schept voor deze nieuwe interpretatie.
Street Fighter heeft bijna veertig jaar aan geschiedenis en inspiratiebronnen, ondanks dat de hoofdserie slechts zes delen bevat. De invloed van de franchise is onmiskenbaar en biedt een schat aan materiaal om te gebruiken in de film. Eerdere pogingen om de game naar het grote scherm te brengen, zoals de Jean-Claude Van Damme-versie uit 1994, slaagden er niet in een blijvende filmfranchise te starten. Dit biedt de Philippou-broers een kans om het beter te doen en de serie opnieuw te definiëren voor een modern publiek.
Hoewel er nog veel onduidelijk is, zoals de cast en de releasedatum, werken Legendary Entertainment en Capcom nauw samen om een film te maken die zowel oude als nieuwe fans zal aanspreken. Het succes van andere game-adaptaties, zoals de recent uitgebrachte The Super Mario Bros. Movie, toont aan dat een goede balans tussen trouw blijven aan de bron en het verfrissen van het materiaal voor een breder publiek mogelijk is.
Wat betreft de karakters is het vrijwel zeker dat iconische figuren zoals Ryu, Ken en Chun-Li hun opwachting zullen maken. Deze personages zijn dan ook onlosmakelijk verbonden met de Street Fighter-franchise. Zodra er meer informatie bekend is, zullen we die uiteraard delen. Houd onze website goed in de gaten voor verdere updates rondom Street Fighter.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!