Netflix komt binnenkort met de nieuwe sprankelende sprookjesfilm 'Kleks Academy'

Films
zaterdag, 25 mei 2024 om 12:00
sprookje ac
Vanaf 19 juni kunnen Nederlandse Netflix-kijkers zich onderdompelen in de magische wereld van Kleks Academy (Akademia Pana Kleksa). Deze moderne adaptatie van Jan Brzechwa's klassieke sprookje, geregisseerd door Maciej Kawulski, brengt een vernieuwde en sprankelende versie van het geliefde verhaal naar het kleine scherm.
Het verhaal volgt de avonturen van Ada Niezgódka, een ogenschijnlijk gewoon meisje, dat terechtkomt in de mystieke Akademia Pana Kleksa. Deze academie, geleid door de excentrieke en briljante professor Ambroży Kleks, is een plek waar de grenzen tussen realiteit en fantasie vervagen. Ada leert hier niet alleen haar bijzondere talenten te ontwikkelen, maar ontdekt ook aanwijzingen die haar kunnen helpen om een groot familiegeheim te ontrafelen.
De film biedt een visueel spektakel, met kleurrijke en gedetailleerde beelden die de verbeelding weten te prikkelen. De betoverende fantasyfilm neemt de kijker mee naar een wereld waar je kleuren kunt ruiken en geluiden kunt proeven, een wereld waar de wetten van de natuur buigen voor de kracht van creativiteit en verbeelding.
De rol van professor Ambroży Kleks wordt vertolkt door de charismatische Tomasz Kot, terwijl de jonge Antonina Litwiniak de rol van Ada Niezgódka op zich neemt. De cast wordt verder versterkt door bekende Poolse sterren als Piotr Fronczewski, die de mysterieuze Doktor speelt, en anderen zoals Danuta Stenka, Agnieszka Grochowska, Daniel Walasek, Konrad Repiński en Tomasz Włosok. Het script, geschreven door Krzysztof Gureczny, Agnieszka Kruk en Maciej Kawulski, weet het klassieke sprookje te moderniseren zonder de essentie ervan te verliezen.
Voor degenen die bekend zijn met de originele verfilming uit de jaren '80, biedt deze nieuwe versie een frisse blik op een geliefd verhaal, met genoeg verwijzingen en herkenbare elementen om de nostalgie aan te wakkeren. Voor nieuwkomers is het een kennismaking met een wereld vol wonderen en lessen die ver buiten de muren van de fictieve academie reiken. Bovendien is er al aangekondigd dat het tweede deel van Akademia Pana Kleksa eraan zit te komen, dat naar verwachting volgend jaar te zien zal zijn.
Met Akademia Pana Kleksa brengt Maciej Kawulski een visueel verbluffende film die vanaf 19 juni te zien is op Netflix. Bekijk hieronder de (Engelstalige) trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!