Francis Ford Coppola's veelbesproken 'Megalopolis' heeft een Nederlandse release te pakken

Films
zaterdag, 25 mei 2024 om 18:00
5r3urhzqzdtmjlfnqtxtvtlhxf8
Francis Ford Coppola’s veelbesproken, zelf gefinancierde bioscoopfilm heeft flink wat stof doen opwaaien tijdens het Cannes Film Festival. Terwijl sommigen de film loven als een meesterwerk, zijn anderen juist uiterst negatief. Binnenkort kunnen we in Nederland zelf een oordeel vellen, want September Film heeft aangekondigd dat de film in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn.
Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptisch New York, waar de ambitieuze architect en idealist Caesar (Adam Driver) tegenover de corrupte burgemeester Frank Cicero (Giancarlo Esposito) komt te staan. Terwijl Caesar droomt van een utopische toekomst gebouwd op hernieuwbare materialen, vertegenwoordigt Cicero het oude regime van corruptie en machtsmisbruik.
Naast Driver en Esposito zien we in de film ook Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Jason Schwartzman, Laurence Fishburne, Kathryn Hunter, Grace VanderWaal, Chloe Fineman, James Remar, D.B. Sweeney en Dustin Hoffman.
Coppola begon in 1983 met het schrijven van Megalopolis, en de film kostte naar verluidt $120 miljoen om te maken, deels gefinancierd door de verkoop van een aanzienlijk deel van zijn wijnimperium. Coppola maakte Megalopolis niet alleen om te vermaken, maar ook om te inspireren en uit te dagen. De film verkent complexe thema's zoals de spanning tussen traditie en vooruitgang, de verleiding van macht en de zoektocht naar een betere toekomst. In een wereld waarin de grenzen tussen verleden, heden en toekomst vervagen, roept Coppola op tot reflectie over de richting waarin onze samenleving zich beweegt.
Nu er eindelijk een Nederlandse distributeur is, kunnen we ons in Nederland gaan voorbereiden op het bioscoopspektakel van Francis Ford Coppola. September Film heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de film te zien zal zijn. Houd onze website goed in de gaten voor verdere updates over Megalopolis!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!