'Daddy Changed the World': Biografische bioscoopfilm over George Floyd in ontwikkeling

Films
donderdag, 23 mei 2024 om 12:00
george floyd 2
Een nieuwe biografische film over George Floyd, getiteld Daddy Changed the World, is - met goedkeuring van de familie - in ontwikkeling. Floyd's dochter, Gianna Floyd, en haar moeder, Roxie Washington, zijn nauw betrokken bij het project als uitvoerend producenten. Het scenario voor de film wordt geschreven door Gregory R. Anderson, bekend van Stomp the Yard.
De 46-jarige Afro-Amerikaanse George Floyd werd op 25 mei 2020 in Minneapolis gedood nadat politieagent Derek Chauvin meer dan negen minuten op zijn nek knielde terwijl Floyd geboeid en met zijn gezicht naar beneden op straat lag. Floyd werd gearresteerd na een vermeende poging om met een vals briefje van 20 dollar te betalen. Terwijl hij stikte, riep Floyd herhaaldelijk "I can’t breathe," wat een krachtige slogan werd voor de beweging voor raciale gerechtigheid.
De biografische film zal Floyd niet afbeelden als een perfect persoon, maar als een vader met menselijke gebreken, wiens tragische dood de wereld veranderde. Volgens een persbericht zal de film geen traditionele biopic zijn, maar eerder een "rauw drama van een man en zijn gemeenschap die in het vurige licht van de geschiedenis wordt geplaatst."
Washington verklaarde in een persbericht: “We zijn verheugd dat de wereld de echte, vrolijke en liefdevolle George die wij kennen zal zien. Deze film zal hem humaniseren, de essentie van zijn leven belichamen en hopelijk de inspanningen hernieuwen om de George Floyd Justice in Policing Act aangenomen te krijgen. Het is tijd voor gerechtigheid en gelijkheid voor iedereen.”
De film wordt een weergave van Floyd's leven en de gebeurtenissen die leidden tot zijn dood. Met Daddy Changed the World hopen de makers niet alleen eer te bewijzen aan Floyd, maar ook om de aandacht te blijven vestigen op de noodzaak van gerechtigheid en gelijkheid in de samenleving. De releasedatum voor de film is nog niet bekendgemaakt, maar de betrokkenheid van de familie en de passie van de makers beloven een film die veel stof zal doen opwaaien.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!