Netflix komt met gloednieuwe Westernserie van Sons of Anarchy-maker Kurt Sutter

TV en Series
donderdag, 23 mei 2024 om 11:00
aaaaqsq v7gqlh5czdzule xg04jlcdtjaotvfdqld77j 4yzkjm3pwlpsxujtbc6njatvww91spjmpcoftm64b2c3xbslmlcnlxr28eoawxxq0kbevx4nuve1zvz oby fc4s4rbmle0 m0znixetmzgnxsqug
Kurt Sutter, de maker van de populaire serie Sons of Anarchy, verruilt de motorbendes voor het Wilde Westen in zijn nieuwste Netflix-serie, The Abandons. Deze veelbelovende westernserie, die momenteel in productie is in Calgary, heeft zojuist zijn indrukwekkende cast onthuld. Fans van Sutter kunnen zich verheugen op een spannend nieuw avontuur dat zich afspeelt in de jaren 1850 in Oregon.
In The Abandons draait alles om een diverse groep verstoten families die aan de rand van de samenleving leven. Deze verloren zielen bundelen hun krachten om te vechten tegen corruptie en doen alles wat in hun macht ligt om hun land te beschermen. De serie verkent de dunne lijn tussen overleven en wet, de gevolgen van geweld, en de destructieve kracht van geheimen terwijl deze geïmproviseerde familie vecht om te behouden wat van hen is.
De sterrencast van de serie wordt geleid door Lena Headey, bekend van Game of Thrones, en Gillian Anderson, bekend van The X-Files en The Crown. Headey speelt Fiona Nolan, een sterke, vastberaden matriarch die vier wezen adopteert en alles op alles zet om haar familie te beschermen. Anderson speelt Constance Van Ness, een even vastberaden matriarch die haar mijnfortuin heeft geërfd van haar man en vervolgens verdubbeld heeft. Ze is vastbesloten om de macht van de Van Ness-clan te consolideren in de meedogenloze, genadeloze frontier.
Naast Headey en Anderson bestaat de cast uit Nick Robinson (Maid) als Elias Teller, Diana Silvers (Space Force) als Dahlia Teller, Lucas Till (X-Men) als Garret Van Ness, Lamar Johnson (The Last of Us) als Albert Mason, Aisling Franciosi (The Nightingale) als Trisha Van Ness, en Natalia del Riego (Hail Mary) als Lilla Belle. Ook acteurs als Michael Ornstein en Ryan Hurst, bekend van Sons of Anarchy, maken deel uit van de cast, samen met Clayton Cardenas van Mayans M.C.
Andere opvallende namen in de ondersteunende cast zijn onder andere Brían F. O’Byrne (The Bastard Executioner), Elle-Máijá Tailfeathers (Three Pines), Haig Sutherland (Lucky Hank), Jack Doolan (The Boys), Jonathan Koensgen (Reacher), Katelyn Wells (Ginny & Georgia), Marc Menchaca (Ozark), Patton Oswalt (A.P. Bio), Sarah Grace White (The Bastard Executioner), Michael Greyeyes (Blood Quantum), Toby Hemingway (The Crossing) en niemand minder dan ‘onze eigen’ Michiel Huisman (Rebel Moon).
Kurt Sutter, die zowel de maker als producent van de serie is, zei over zijn nieuwe project: "Ik ben gefascineerd door de metamorfose van goed naar kwaad. Wat moet er gebeuren om de moreel gezonde mens gevaarlijk corrupt te maken? The Abandons verkent die complexe compromissen door middel van het krachtigste menselijke instinct — de liefde en bescherming van moeders."
The Abandons heeft nog geen officiële releasedatum op Netflix, maar met een cast en een verhaal als dit, belooft het een niet te missen serie te worden voor liefhebbers van drama en het Wilde Westen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!