Opnames voor langverwacht slotstuk van hitserie 'Yellowstone' eindelijk van start

TV en Series
dinsdag, 21 mei 2024 om 20:00
pwoiox9rjqce4ngoq5kt5adxxb2
De opnames voor de tweede helft van het vijfde en laatste seizoen van de populaire serie Yellowstone zijn eindelijk begonnen in Montana, zo kondigde Paramount Network aan. Na een onderbreking sinds januari 2023 kunnen fans zich verheugen op de laatste afleveringen die in november worden uitgezonden.
Yellowstone, een creatie van Oscar-genomineerde scenarioschrijver Taylor Sheridan en John Linson, volgt de Dutton-familie die de grootste aaneengesloten veeboerderij in de Verenigde Staten beheert. Te midden van veranderende allianties, onopgeloste moorden, open wonden en hard verdiend respect, bevindt de ranch zich in constante conflicten met zijn buren: een groeiende stad, een Indiaans reservaat en het eerste nationale park van Amerika.
Kevin Costner, die de hoofdrol speelde als John Dutton, verliet de serie vorig jaar om zich te concentreren op zijn filmproject Horizon: An American Saga, waarvan het eerste deel onlangs in première ging op het filmfestival van Cannes. Costner werkt momenteel aan het derde hoofdstuk van deze filmreeks.
Tijdens een persconferentie in Cannes liet Costner weten dat hij openstaat voor een terugkeer in de laatste afleveringen van Yellowstone, maar merkte op dat hij de laatste scripts nog niet heeft gezien en dat hij niet betrokken is geweest bij het creatieve proces.
In een interview met Entertainment Tonight zei hij: "Ik had gedacht dat ik zeven seizoenen zou maken, maar op dit moment zijn we bij vijf. Dus hoe het uitpakt - ik hoop dat het gebeurt - maar ze hebben veel verschillende shows lopen. Misschien zal het bij mij terugkomen. Als dat gebeurt en ik voel me er echt goed bij, zou ik het graag doen."
De productie van de laatste afleveringen van Yellowstone liep in 2023 vertraging op door de dubbele stakingen van schrijvers en acteurs die het grootste deel van Hollywood platlegden. Het eerste deel van het vijfde seizoen, bestaande uit acht afleveringen, werd oorspronkelijk uitgezonden tussen november 2022 en januari 2023. De tweede en laatste reeks, bestaande uit zes afleveringen, staat gepland om in november in première te gaan op Paramount Network.
Paramount heeft ook twee nieuwe series in ontwikkeling die zich afspelen in het Yellowstone-universum: 1944 en een hedendaagse serie die voorlopig de titel 2024 draagt. Verdere details over deze series zijn nog niet bekendgemaakt sinds hun aankondiging in november 2023. 2024 zal naar verluidt nieuwe castleden en locaties bevatten, met enkele crossover-personages uit de originele serie.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!

It's the beginning of the end for "Yellowstone," as filming is now underway on the final episodes of the hit series. The second half of Season 5, which will consist of six episodes, is still slated to debut on Paramount Network in November. wp.me/pc8uak-1lEaN5

922
Reply