Netflix kondigt nieuwe Noorse misdaadserie aan gebaseerd op romans van Jo Nesbø

TV en Series
dinsdag, 21 mei 2024 om 18:00
cppfkqh3epsteadheqmkywg00ie
Netflix heeft vandaag aangekondigd dat de Noorse acteur Tobias Santelmann de hoofdrol zal vertolken in de nieuwe misdaadserie, gebaseerd op de populaire boekenreeks van de bekroonde Scandinavische schrijver Jo Nesbø. Santelmann, bekend van zijn rollen in Exit, The Last Kingdom, en The Arctic Convoy, zal de iconische en complexe detective Harry Hole tot leven brengen.
De serie, getiteld Detective Hole, zal ook Joel Kinnaman (Altered Carbon, The Suicide Squad) en Pia Tjelta (Made in Oslo, State of Happiness) toevoegen aan de cast. Kinnaman speelt Tom Waaler, een corrupte politieman en de aartsvijand van Hole binnen het politieapparaat van Oslo, terwijl Tjelta de rol van Rakel Fauke, Hole's romantische partner, op zich neemt.
De aankondiging vond plaats in restaurant Schrøder in Oslo, een iconische locatie die ook in de boeken als het "tweede thuis" van Harry Hole dient. In een indrukwekkende entree arriveerden de castleden in auto's die ze ook in de serie zullen besturen, waaronder een 1988 Ford Escort, een Skoda Enyaq en een gloednieuwe Lotus Emira. Tijdens de persconferentie bevestigde Netflix de titel van de serie en onthulde ze de cast.
De eerste reeks is gebaseerd op het boek De Duivelster, het vijfde deel in de Harry Hole-reeks. De boeken van Nesbø hebben wereldwijd tientallen miljoenen exemplaren verkocht. Nesbø zelf is betrokken bij de bewerking van zijn werk voor deze Noorse serie. Netflix hoopt dat deze interpretatie van Harry Hole het teleurstellende The Snowman uit 2017 doet vergeten, dat zowel kritisch als commercieel faalde.
Santelmann uitte zijn dankbaarheid voor het vertrouwen dat hem is gegeven om Harry Hole te spelen: "Ik ben me zeer bewust van de enorme wereldwijde fanbase en de miljoenen lezers die van het personage houden. Voor mij gaat het erom een Harry te creëren die mensen zowel herkennen als verrast."
Jo Nesbø, de auteur, benadrukte dat hoewel elke lezer zijn eigen visie van Harry Hole heeft, deze verfilming niet alleen gebaseerd zal zijn op de boeken, maar ook op de interpretatie van Santelmann en de creatieve input van het gehele team. "Voor mij gaat vertellen niet over het geven van wat mensen denken dat ze willen, maar wat ze niet wisten dat ze wilden," aldus Nesbø.
De productie van de serie begint op 23 mei en zal plaatsvinden op locatie in Oslo. De release is gepland voor 2026.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!