Netflix deelt eerste teaser van tweede seizoen 'The Sandman': "Wordt een helse familiereünie"

TV en Series
dinsdag, 21 mei 2024 om 8:00
thesandman season1 00 34 24 04r
Netflix heeft zojuist de eerste teaser voor het tweede seizoen van de epische serie The Sandman gedeeld. De onthulling markeert niet alleen de terugkeer van de geliefde personages, maar introduceert ook nieuwe leden van de Endless-familie, gebaseerd op Neil Gaimans iconische graphic novel.
In een brief aan de fans in november 2023 schreef Gaiman: “Deze week hervatten we officieel de productie van de volgende reeks verhalen van The Sandman voor Netflix. Briljante showrunner Allan Heinberg en de talloze mensen voor en achter de camera bouwen iets eindeloos speciaals en brengen deze verhalen tot leven op een manier die ooit onvoorstelbaar was.”
Met de start van de productie komen nieuwe dromen en nachtmerries tot leven, met de toevoeging van nieuwe castleden die de ontbrekende Endless-familieleden zullen vertolken. Adrian Lester zal de rol van Destiny op zich nemen, Esmé Creed-Miles speelt Delirium, en Barry Sloane wordt geïntroduceerd als The Prodigal, ook bekend als Destruction. Deze nieuwe namen voegen zich bij de al bestaande cast, waaronder Kirby Howell-Baptiste als Death, Mason Alexander Park als Desire en Donna Preston als Despair.
De terugkeer van andere belangrijke personages uit seizoen 1 is ook bevestigd. Tom Sturridge keert terug als Dream, Gwendoline Christie als Lucifer, Patton Oswalt als Matthew the Raven, Vivienne Acheampong als Lucienne, Jenna Coleman als Johanna Constantine, en vele anderen.
Het eerste seizoen van The Sandman, dat in 2022 debuteerde, werd goed ontvangen door zowel critici als fans. Het verhaal volgt Dream, ook bekend als Morpheus, die na een eeuw
gevangenschap terugkeert om de chaos te herstellen die door zijn afwezigheid is ontstaan. Seizoen 2 belooft nog meer avonturen, waarbij we zullen reizen van Destiny's tuin naar de diepten van de hel, van het hart van de Dreaming naar het oude Griekenland en revolutionair Frankrijk.
Neil Gaiman reflecteerde in zijn brief ook op het ontstaan van The Sandman. “Vijfendertig jaar geleden werd het eerste nummer van The Sandman uitgebracht en zette het velen op paden die toen zo onwaarschijnlijk leken. Destijds bestonden de meeste strips uit superhelden. Sandman was dat niet. Het was als niets anders, maar met hard werken en een beetje magie kregen we de kans om het verhaal in mijn hoofd te vertellen en Morpheus en de rest van de Endless tot leven te brengen.”
Ondanks de vertragingen door de Hollywood schrijvers- en acteursstakingen in de zomer van 2023, is de productie nu in volle gang. Met de introductie van nieuwe castleden en de voortzetting van het verhaal, belooft het tweede seizoen van The Sandman een onvergetelijke reis te worden in het rijk van dromen en nachtmerries.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!