Squid Game-ster Lee Jung-jae bevestigt releasedatum van langverwachte tweede seizoen

TV en Series
maandag, 20 mei 2024 om 19:00
54acmpa0pyvfjucs87nlogwofcv
Fans van de razend populaire Netflix-serie Squid Game kunnen zich opmaken voor het langverwachte tweede seizoen dat dit jaar nog te zien zal zijn. Lee Jung-jae, die de hoofdrol speelt als Seong Gi-hun, onthulde tijdens een interview op de rode loper van de Disney Upfronts enkele nieuwe details over het vervolg.
Terwijl hij zijn aanstaande Star Wars-serie The Acolyte promootte, sprak Lee met Business Insider en bevestigde dat het nieuwe seizoen van Squid Game in december uitkomt. Hoewel Netflix deze datum nog niet officieel heeft bevestigd, suggereerde CEO Ted Sarandos eerder al dat de serie eind 2024 zou terugkeren.
Squid Game veroverde de wereld in 2021 met zijn debuut op Netflix. De serie, bedacht door Hwang Dong-hyuk, volgt 456 deelnemers die meedoen aan dodelijke kinderspelen om een enorme geldprijs te winnen. Het werd al snel de meest bekeken show op het platform en kreeg veel lof van zowel publiek als critici. De serie ontving 14 Emmy-nominaties in 2022 en won er zes, waaronder de prijs voor uitmuntende regie voor Hwang.
Het succes leidde tot de aankondiging van een tweede seizoen in juni 2022, waarbij Lee Jung-jae terugkeert in zijn rol als Seong Gi-hun. Daarnaast heeft Netflix ook een realitycompetitie-spin-off, Squid Game: The Challenge, gelanceerd, waarin 456 echte mensen strijden voor een prijs van 4,56 miljoen dollar, zonder de dodelijke risico's.
Het tweede seizoen van Squid Game zal voortbouwen op de dramatische climax van het eerste seizoen, waarin Seong Gi-hun besluit het systeem dat hem en andere deelnemers gevangen houdt, omver te werpen. Nieuwe personages zoals Yim Si-wan, Kang Ha-neul en Park Gyu-young voegen zich bij de cast, terwijl bekende gezichten zoals Lee Byung-hun, Gong Yoo en Wi Ha-jun terugkeren.
Het creatieve team zet alles op alles om het tweede seizoen net zo meeslepend en intrigerend te maken als het eerste. Hwang Dong-hyuk keert terug als schrijver, regisseur en uitvoerend producent. “De cast en de crew leggen hun hart en ziel in het filmen van het tweede seizoen,” zei uitvoerend producent Kim Ji-yeon in december tegen Netflix.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!