Netflix-kijkers streamen massaal Razzie-bekroonde actiefilm met Jon Voight

Films
zondag, 19 mei 2024 om 20:00
spwyyq7wsmpjdrgnhrhw30zu7vl
De actiefilm Mercy uit 2023 met onder andere Oscarwinnaar Jon Voight wordt momenteel massaal gestreamd op Netflix. Hoewel de film met slechts een IMDb-score van 4.6 volgens critici niet bepaald een hoogvlieger is, weerhoudt dit Netflix-kijkers er niet van om de film toch een kans te geven.
Mercy, geschreven door Alex Wright en geregisseerd door Tony Dean Smith, vertelt het verhaal van Michelle Miller, een voormalig militair die nu als dokter werkt. Ze staat voor de taak een patiënt te beschermen wanneer de Ierse maffia het ziekenhuis overneemt.
De cast van Mercy bestaat onder andere uit Oscarwinnaar Jon Voight, die voor zijn rol in de oorlogsfilm Coming Home in de categorie Beste Acteur het felbegeerde beeldje mee naar huis nam. Naast Voight zien we Leah Gibson, bekend van haar rol in de Marvel-serie Jessica Jones. Jonathan Rhys Meyers (Match Point, Alexander, Mission: Impossible III) en Anthony Konechny (Fifty Shades of Grey) zijn ook te zien in de film.
Ondanks de lage IMDb-score en harde kritieken van critici staat de film momenteel stevig op de derde plaats in de top 10 van meest gestreamde films van dit moment. Jon Voight won zelfs een prijs voor zijn rol, al is het niet de prijs die je als acteur graag in je kast wilt hebben: een Razzie-award voor Slechtste Acteur. Dat zegt echter niet per se veel, aangezien ook "Winnie the Pooh: Blood and Honey" meerdere keren dit felbegeerde beeldje heeft gewonnen, terwijl het toch een bijzonder financieel succes bleek te zijn.
Heb jij de film al gezien? Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!