Oscar-bekroonde bioscoopkraker van Quentin Tarantino nu te zien op Netflix

Films
maandag, 20 mei 2024 om 8:00
febffvp7rhwvzt6iqedn9bhtbw2
Vanaf vandaag kunnen liefhebbers van Quentin Tarantino genieten van Once Upon a Time... in Hollywood op Netflix. De film uit 2019 is een komedie-drama dat zich afspeelt in het Los Angeles van 1969 en biedt met een indrukwekkende cast, waaronder Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie, een nostalgische en unieke kijk op de veranderende filmindustrie van die tijd.
Het verhaal draait om Rick Dalton (DiCaprio), een acteur wiens carrière aan het afnemen is, en zijn stuntdubbel en trouwe vriend Cliff Booth (Pitt). Terwijl Dalton worstelt met zijn vervagende sterrendom, probeert hij zijn carrière nieuw leven in te blazen door connecties te maken met zijn beroemde buren Sharon Tate (Robbie) en haar man, regisseur Roman Polanski. De dreiging van de beruchte Tate-moorden door de Manson-familie hangt als een schaduw over het verhaal, wat een donkere ondertoon toevoegt aan de kleurrijke en vaak humoristische vertelling.
Once Upon a Time... in Hollywood werd aangekondigd in juli 2017, kort nadat Tarantino zijn samenwerking met Bob en Harvey Weinstein had beëindigd vanwege de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen Harvey Weinstein. Na een felle biedingsstrijd werd Sony Pictures de distributeur van de film, waarbij Tarantino volledige artistieke vrijheid kreeg, inclusief de zogeheten 'final cut privilege'.
Tijdens de 92e Academy Awards ontving Once Upon a Time... in Hollywood tien nominaties, waarvan het er twee wist te verzilveren. De film werd geprezen om zijn cinematografie, soundtrack, kostuumontwerp en algehele productie. Daarnaast werd de film erkend door zowel de National Board of Review als het American Film Institute als een van de beste films van 2019.
Met zijn unieke combinatie van historische feiten en fictie, aangevuld met Tarantino's kenmerkende stijl en humor, is Once Upon a Time... in Hollywood een ode aan een vervlogen tijdperk in de filmindustrie. De film biedt een mix van melancholie en hilariteit en is een must-see voor zowel filmliefhebbers als Tarantino-fans.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!