'Eric' op Netflix: Alles over de nieuwe thrillerserie met Benedict Cumberbatch

TV en Series
zondag, 19 mei 2024 om 8:00
eric limitedseries image1
Op 30 mei debuteert de nieuwe Netflix-miniserie Eric, een zesdelige thriller geschreven door BAFTA- en Emmy-winnaar Abi Morgan. De serie, geregisseerd door Lucy Forbes, biedt een boeiende en duistere reis door het New York van de jaren '80, met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol als Vincent, een briljante maar getroebleerde poppenspeler.
Vincent, gespeeld door Cumberbatch, is de gevierde maker van het populaire kinderprogramma Good Day Sunshine. Zijn leven komt echter op zijn kop te staan wanneer zijn negenjarige zoon, Edgar, op weg naar school verdwijnt. Vincent, die zichzelf de schuld geeft en overweldigd wordt door verdriet, raakt steeds meer vervreemd van de realiteit.
Hij grijpt zich vast aan de creatie van Edgar, een blauwe monsterpop genaamd Eric, en gelooft dat als hij Eric op televisie krijgt, zijn zoon zal terugkeren. Deze obsessie leidt tot destructief gedrag, wat hem verder vervreemdt van zijn familie, collega's en de politie die hem probeert te helpen.
Cumberbatch beschrijft Vincent als een complexe en vaak tegenstrijdige figuur. Vincent is niet alleen intelligent en charismatisch, maar ook narcistisch en instabiel. Zijn persoonlijke leven is getekend door een tumultueus huwelijk en een gebrekkige relatie met zijn zoon, wat nog verergerd wordt door Edgars verdwijning. Cumberbatch belicht hoe Vincent zijn werk gebruikt als een vlucht uit een liefdeloze jeugd, maar zijn toxische gedrag uiteindelijk zijn privéleven binnensluipt en verwoest.
McKinley Belcher III speelt detective Michael Ledroit, een ervaren politieman die zich inzet voor de afdeling Vermiste Personen. Ledroit worstelt niet alleen met het oplossen van de zaak, maar ook met zijn eigen identiteit en de geheimhouding van zijn seksuele geaardheid in een tijdperk gekenmerkt door de aids-epidemie. Zijn karakter biedt een krachtig tegenwicht aan Vincents destructieve zoektocht, met een focus op integriteit en persoonlijke groei.
Abi Morgan, bekend om haar diepgaande karakterstudies en complexe verhaallijnen, brengt haar visie op het corrupte en gevaarlijke New York van de jaren '80 tot leven. Haar ervaring in de stad tijdens deze periode vormt een authentieke basis voor de serie. Morgans script balanceert de persoonlijke strijd van Vincent met de bredere maatschappelijke kwesties zoals stijgende misdaadcijfers, racisme en de opkomst van de aids-crisis. De regie van Lucy Forbes zorgt ervoor dat de kijker volledig wordt ondergedompeld in deze donkere, maar boeiende wereld.
De serie combineert de rauwe realiteit van de jaren '80 met een emotioneel geladen plot en sterke prestaties van een getalenteerde cast. Voor liefhebbers van series zoals Mindhunter en The Sinner biedt Eric een nieuwe kijk op criminele intriges en familiedrama’s. Zet 30 mei in je agenda, want deze serie mag je niet missen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!