Netflix deelt adembenemende trailer van nieuwe Ultraman-film 'Rising'

Films
zondag, 19 mei 2024 om 10:00
ultraman rising u 01 33 04 07 comp 02 r
Op 14 juni maakt Ultraman: Rising zijn debuut op Netflix, een langverwachte toevoeging aan de legendarische tokusatsu-franchise van Tsuburaya Productions. De nieuwe 3D CG-film belooft een spannende en hartverwarmende ervaring te worden, waarin de thema's van heroïek, familie en identiteit op een unieke manier worden verkend.
Ultraman: Rising volgt het verhaal van Ken Sato, een beroemde honkbalspeler die terugkeert naar Tokyo om de mantel van Ultraman op zich te nemen. Tokyo wordt geteisterd door steeds toenemende aanvallen van monsters, en Sato moet zijn leven als sportheld verruilen voor dat van een titanenbeschermer.
Het plot neemt een onverwachte wending wanneer Sato een 35-voet grote, vuurspuwende baby kaiju moet adopteren. Terwijl hij worstelt met zijn ego en de nieuwe verantwoordelijkheden van het ouderschap, moet Sato ook de jonge kaiju beschermen tegen een duistere organisatie die haar voor hun eigen sinistere plannen wil gebruiken.
De film is een samenwerking tussen Netflix, Tsuburaya Productions en Industrial Light & Magic, en wordt geleid door de bekroonde scenarist Shannon Tindle en zijn co-schrijver Marc Haimes. Dit duo werkte eerder samen aan de veelgeprezen animatiefilm Kubo and the Two Strings en de miniserie Lost Ollie. John Aoshima, bekend van zijn werk aan DuckTales en Gravity Falls, fungeert als co-regisseur naast Tindle. De productie ligt in handen van Tom Knott en Lisa M. Poole.
Ultraman: Rising is de nieuwste toevoeging aan een franchise die zijn oorsprong vindt in de jaren '60, met de baanbrekende serie Ultra Q. Sindsdien heeft Ultraman een blijvende impact gehad op de popcultuur, met meer dan dertig televisieseries, veertig films, talloze specials, videogames en stripboeken. Deze nieuwe film respecteert de rijke geschiedenis van het personage terwijl het een verhaal vertelt dat relevant is voor een modern publiek.
Ultraman: Rising is vanaf 14 juni te zien op Netflix. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!