Iconische animatieserie 'King of the Hill' keert terug met een reboot op Disney+

TV en Series
maandag, 20 mei 2024 om 10:00
hill3
De geliefde animatieserie King of the Hill, die oorspronkelijk van 1997 tot 2010 werd uitgezonden, maakt een comeback via Hulu. De serie, gecreëerd door Mike Judge en Greg Daniels, staat bekend om zijn satirische weergave van het alledaagse leven van Hank Hill en zijn familie en vrienden in het fictieve Arlen, Texas.
Pamela Adlon, de stemactrice van Bobby Hill, heeft in recente interviews enkele interessante details onthuld over de reboot. In tegenstelling tot de originele serie, waarin Bobby een 12-jarige jongen was, zal hij in de nieuwe serie 21 jaar oud zijn en werken als chef-kok in een restaurant in Dallas.
"Het is ongelooflijk," zei Adlon in een interview met MovieWeb. "Het is echt leuk. Ik denk dat het voor Mike en Greg vreemder is om te bedenken dat Bobby van 12 naar 21 gaat en een relatie heeft en een volwassen persoon is. Maar dat maken we allemaal mee met onze kinderen en de kinderen van onze vrienden."
Het is niet alleen Bobby die verouderd is; ook de andere personages zijn meegegroeid met de tijd. Deze sprong in de tijd biedt een unieke kans om de dynamiek tussen de personages op een frisse manier te verkennen, terwijl het de serie relevant houdt in de hedendaagse context. De relatie tussen Hank en Bobby, die altijd centraal stond in de serie, krijgt nu een nieuwe dimensie nu ze beide volwassenen zijn.
De overgang naar een nieuwe generatie schrijvers heeft bijgedragen aan deze moderne benadering van King of the Hill. Adlon prijst het revivalteam voor hun vermogen om een brug te slaan tussen de klassieke serie en de nieuwe richting op Hulu. Deze mix van nostalgie en innovatie belooft de oude charme van de serie te behouden, terwijl het nieuwe elementen introduceert die aansluiten bij het huidige publiek.
Een droevig aspect van de terugkeer van de serie is het verlies van Johnny Hardwick, de acteur die de stem van Dale Gribble insprak. Hardwick overleed in augustus 2023, maar had al vier afleveringen opgenomen voor de nieuwe serie. "Het voelt heel rauw," zei Adlon. "Maar hij is nog steeds bij ons. Het voelt als een familie. Het voelt echt goed."
Hoewel er nog geen exacte releasedatum is bevestigd, is de verwachting dat de nieuwe King of the Hill in 2025 zal debuteren en bij ons in Nederland te zien zal zijn via Disney+.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!