Bovennatuurlijke horrorfilm met Josh Hutcherson verovert Netflix in België

Films
maandag, 20 mei 2024 om 12:00
h2ncbwro7ebw3egir39hygnnsfk
De horrorfilm Five Nights at Freddy’s is momenteel een enorme hit op Netflix in België. Deze bovennatuurlijke horrorfilm, uitgebracht in 2023, is gebaseerd op de gelijknamige videogameserie gecreëerd door Scott Cawthon.
De film, geregisseerd door Emma Tammi, die tevens het scenario co-schreef met Cawthon en Seth Cuddeback, vertelt het verhaal van een beveiliger die een angstaanjagende nachtdienst heeft in een verlaten pizzeria waar de animatronische mascottes bezeten blijken te zijn door vermoorde kinderen.
De hoofdrol wordt vertolkt door Josh Hutcherson, die Mike Schmidt speelt, een jonge man met problemen die een baan aanneemt als nachtwaker bij Freddy Fazbear’s Pizza. De cast wordt verder versterkt door Elizabeth Lail als Vanessa, een lokale politieagent, en Piper Rubio als Abby, Mike's jongere zus. Het verhaal volgt Mike, die na zijn eerste nachtdienst ontdekt dat de animatronische figuren bezeten zijn door de geesten van vermiste kinderen. Dit zet de toon voor een reeks gruwelijke gebeurtenissen die zich ontvouwen in de pizzeria.
De ontwikkeling van een filmadaptatie van Five Nights at Freddy’s begon al in april 2015 bij Warner Bros. Pictures. Echter, na meerdere productievertragingen en veranderingen in het creatieve team, kwam de productie uiteindelijk terecht bij Blumhouse Productions, bekend om zijn expertise in het horrorgenre. Emma Tammi nam de regie over in oktober 2022, en de opnames vonden plaats van februari tot april 2023 in New Orleans en omliggende gebieden, met een budget van $20 miljoen.
Ondanks de gemengde tot negatieve recensies van critici werd Five Nights at Freddy’s een groot commercieel succes. De film bracht wereldwijd $297 miljoen op, waarmee het de meest succesvolle film van Blumhouse werd en het vorige record van Split (2016) verbrak. Dit overweldigende succes leidde tot de bevestiging van een vervolg, Five Nights at Freddy’s 2, die gepland staat voor release op 5 december 2025.
In de Verenigde Staten werd de film gelijktijdig uitgebracht in de bioscoop en via streaming op Peacock op 27 oktober 2023. In Nederland kunnen horrorliefhebbers de film nu bekijken op SkyShowtime en in België is de film te zien op Netflix, waar Five Nights at Freddy’s momenteel stijf bovenaan staat als meest gestreamde film van dit moment. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!