Nieuwe horrorfilm houdt Netflix-kijkers aan de buis gekluisterd: "echt een aanrader!"

Films
vrijdag, 17 mei 2024 om 17:00
monster1
Netflix heeft een onverwachte hit te pakken met de nieuwe horrorfilm Monster. De remake van de thriller uit 2021, The Boy Behind the Door, wordt momenteel massaal gestreamd in Nederland. Ondanks dat de film uit Indonesië komt, is de taalbarrière geen probleem voor kijkers. Waarom? Er wordt nauwelijks een woord gesproken in de film!
De non-verbale horrorfilm van Rako Prijanto, gebaseerd op het intense werk van Justin Powell en David Charbonier, is vanaf gisteren te zien op Netflix en schiet razendsnel de top 10 binnen van meest bekeken films op Netflix van dit moment, met een 7e plaats als prima binnenkomer!
De officiële beschrijving van de film luidt: “Twee kinderen worden na het verlaten van school ontvoerd en naar een huis midden in het bos gebracht. Hoewel de kleine Alana weet te ontsnappen, moet ze terugkeren voor haar vriend Rabin, die nog steeds vastzit.”
Wat deze remake opvallend maakt, is de verandering in de hoofdpersonages en een interessante toevoeging: een van de hoofdpersonages is doofstom, wat betekent dat er weinig gesproken wordt in de film. Dit vergroot de spanning van de horror-thriller en verkleint de taalbarrière, aangezien films uit Indonesië niet snel worden aangezet door kijkers in Nederland. Het is dan ook een unicum dat een film uit die contreien al na één dag zoveel kijkers weet te trekken.
De film houdt de gemoederen onder Netflix-kijkers dan ook behoorlijk bezig. Zo schrijft iemand op Twitter/X: “Een verdrietige Indonesische thriller. Ik heb ervan genoten, maar ik betrapte mezelf er vaak op dat ik mompelde: 'Och, kom op zeg!' en 'Echt waar?' Uiteindelijk schreeuwde ik zelfs: 'In hemelsnaam, dood ze nu je de kans hebt!'” Verder klinken er geluiden als “intens” en “Wow. Letterlijk twee woorden aan dialoog, écht een aanrader!”
Ondanks dat de film massaal wordt bekeken, lijken recensies enigszins achterwege te blijven. Op Rotten Tomatoes is er nog geen spoor te bekennen van een rating en op IMDb hebben slechts een handjevol mensen hun oordeel gegeven over de film, waardoor het nu blijft steken op een magere IMDb-score van 4.5, weinig veelzeggend dus.
Bekijk hieronder de officiële trailer van Monster.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!