'Welcome to Derry'-regisseur onthult meer details over langverwachte It-prequelserie

TV en Series
maandag, 20 mei 2024 om 14:00
chbsjl1kqlbzeovwrj07v693mua
Het lijkt erop dat de langverwachte It-prequelserie, Welcome to Derry, een angstaanjagende ervaring belooft te worden, vergelijkbaar met de iconische en geprezen bioscoopfilms. Recentelijk heeft regisseur Emmanuel Osei-Kuffour in een interview gehint op de enge toon van de serie.
In gesprek met Screen Rant, waar hij sprak over zijn werk aan de FX-serie Shōgun, werd Osei-Kuffour gevraagd naar zijn betrokkenheid bij de IT-prequelserie. Hoewel hij niet veel kon onthullen, merkte hij op dat het televisiemedium meer ruimte biedt om de personages te verkennen.
Hij deelde: "Ik kan er niet echt over praten, maar ik zal zeggen dat het een tv-show is. Dus, je leert meer over de personages, het is heel erg karaktergedreven." Hij voegde eraan toe dat hij ervan genoot om aan de serie te werken en gelooft dat het publiek net zo bang zal zijn als bij de originele films.
Welcome to Derry, aangekondigd in maart 2022, zal dienen als een prequel op de tweedelige aanpassing van Stephen Kings horrornovel uit 1986, die in 2017 en 2019 in de bioscoop verscheen. De serie speelt zich af in het stadje Derry, Maine, in de jaren 1960, twee decennia voor de gebeurtenissen van It Chapter One.
Hoewel niet bevestigd, wordt verwacht dat Welcome to Derry ook het oorsprongsverhaal van Pennywise zal vertellen, een kwaadaardige bovennatuurlijke kracht die elke zevenentwintig jaar op kinderen jaagt en hen verslindt.
De opnames van Welcome to Derry begonnen in mei 2023 onder de werktitel "Fairview". Muschietti, die als uitvoerend producent aan de serie verbonden is, regisseerde meerdere afleveringen, waaronder de pilot. De opnames werden onderbroken in juli 2023 vanwege de SAG-AFTRA-staking en werden pas in januari 2024 hervat. De productie wordt nu verwacht tegen het einde van volgende maand afgerond te zijn.
De IT-films van Muschietti hebben een nieuwe golf van King-adaptaties ingeluid, en zeven jaar later blijft Hollywood verliefd op het werk van King, met verschillende projecten gebaseerd op zijn geschriften momenteel in ontwikkeling. Welcome to Derry wordt verwacht in 2025 op HBO Max te debuteren.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!