Kevin Costner tot tranen geroerd na staande ovatie op Cannes voor western 'An American Saga'

Films
maandag, 20 mei 2024 om 16:00
qwsfmuaxtqg1altwzhzjrzhjmmg
Na een glansrijke carrière in Hollywood maakt Kevin Costner zijn terugkeer naar het grote scherm met een episch western-spektakel dat de harten van het publiek veroverde tijdens het Cannes Film Festival. Zijn nieuwste film, Horizon: An American Saga, kreeg een staande ovatie van maar liefst elf minuten, waardoor Costner duidelijk geëmotioneerd was.
Het project, waarbij Costner niet alleen als acteur schittert maar ook als regisseur, producent en co-schrijver, is een diep persoonlijke onderneming voor de Hollywood-legende. Hij heeft een aanzienlijk deel van zijn eigen fortuin geïnvesteerd, inclusief het hypothekeren van zijn ranch, om deze meer dan honderd miljoen dollar kostende film mogelijk te maken.
De western is altijd een vruchtbare grond geweest voor Costner, met eerdere successen als Open Range en het Oscarwinnende Dances With Wolves, waarvoor hij zowel de productie als de regie op zich nam. Horizon blijft trouw aan dit erfgoed, maar biedt een nieuw perspectief door het verhaal te vertellen vanuit verschillende gezichtspunten, waaronder die van de pioniers, boeren, soldaten en de inheemse bevolking van het Westen.
De cast van Horizon is een indrukwekkende verzameling van talent, met namen als Sienna Miller, Sam Worthington, Luke Wilson en Will Patton, die samen met Costner de rijke en gelaagde personages tot leven brengen.
Het publiek wordt meegenomen op een epische reis door de geschiedenis, van de periode vóór de Burgeroorlog tot de nasleep van de verovering van het Westen. Costner heeft deze historische saga met veel passie gefilmd, met een focus op de menselijke barbaarsheid te midden van de adembenemende landschappen van het Amerikaanse Westen.
Horizon: An American Saga bestaat uit meerdere delen waarvan het eerste hoofdstuk vanaf 4 juli in de bioscoop draait. Het tweede deel staat voor 15 augustus op het programma. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!