Netflix komt na Avatar en One Piece vandaag met de nieuwe live-action adaptatie 'Golden Kamuy'

Films
zondag, 19 mei 2024 om 13:00
jarolotuvfyyvbh5vlrbqnf2egx
De live-action aanpassing van de populaire manga Golden Kamuy is vanaf vandaag te zien op Netflix. Gebaseerd op de serie van Satoru Noda uit Weekly Young Jump, wordt de film geregisseerd door Shigeaki Kubo, met Tsutomu Kuroiwa als scenarioschrijver.
Golden Kamuy speelt zich af in het majestueuze noorden van Japan, Hokkaido, tijdens het turbulente einde van het Meiji-tijdperk. Het verhaal volgt Sugimoto, bijgenaamd "Immortal Sugimoto", een oorlogsveteraan die op zoek is naar grote sommen geld voor een specifiek doel. Zijn zoektocht naar fortuin leidt hem naar de Gold Rush in Hokkaido, waar hij een kaart ontdekt die de locatie van verborgen schatten onthult.
Deze schat is gestolen van de Ainu-stam door een man genaamd Noppera-Bo, die 24 medegevangenen tatoeëerde met aanwijzingen naar de schat. Hier begint een epische strijd om de schat, met Sugimoto en het Ainu-meisje Asirpa aan de ene kant, en rivaliserende groepen aan de andere kant, waaronder het Japanse leger en voormalige criminelen die ook op zoek zijn naar de schat.
Deze live-action adaptatie belooft de ongelooflijke mix van historische setting, actie en spanning van de manga naar het kleine scherm te brengen, met een getalenteerde cast en crew die trouw blijven aan het bronmateriaal. De hoofdrollen worden vertolkt door Kento Yamazaki als Saichi Sugimoto en Anna Yamada als Asirpa, terwijl Gordon Maeda, Yuuma Yamoto en anderen ook hun opwachting maken.
De film heeft al hoge ogen gegooid in Japan, waar het de top van de Japanse box office bereikte in zijn openingsweekend. Met een verbluffende eerste drie dagen waarin 356.000 tickets werden verkocht, is het duidelijk dat de live-action versie van Golden Kamuy het publiek weet te betoveren.
Bovendien heeft Netflix aangekondigd dat een live-action serie van Golden Kamuy in de maak is, geproduceerd door WOWOW, en zal doorgaan waar de film is gebleven. Fans van de manga en anime kunnen dus uitkijken naar een voortzetting van het verhaal op het kleine scherm. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!