Apple TV+ heeft opnieuw een enorme hit te pakken met de nieuwe sci-fi-serie 'Dark Matter'

TV en Series
maandag, 20 mei 2024 om 21:00
dark matter
Dark Matter, de nieuwste toevoeging aan het scala aan sciencefictionseries op Apple TV+, heeft sinds zijn release op 8 mei 2024 veel kijkers aan zich weten te binden. Met in de hoofdrol de getalenteerde acteur Joel Edgerton, bekend van onder andere Star Wars, biedt de serie een intrigerende mix van sci-fi en mysterie die kijkers meeneemt op een enerverende reis door het multiversum.
Het verhaal draait om Jason Dessen, een vooraanstaande natuurkundige en liefhebbende echtgenoot en vader uit Chicago. Zijn leven neemt een onverwachte wending wanneer hij op weg naar huis wordt ontvoerd. Maar in plaats van vastgebonden in een duistere kelder te ontwaken, bevindt hij zich plotseling in een parallelle versie van zijn eigen leven.
Hier heeft hij andere keuzes gemaakt, wat heeft geleid tot een compleet ander gezin en een andere carrière. Jason staat voor de uitdagende taak om te overleven in deze vreemde omgeving, terwijl hij wanhopig probeert terug te keren naar zijn eigen realiteit en zijn geliefde familie.
Dark Matter verkent op boeiende wijze het concept van het multiversum en de ingrijpende gevolgen van de keuzes die we maken. Jason wordt geconfronteerd met een angstaanjagende vraag: hoe kan hij bewijzen wie hij werkelijk is en een weg terug naar zijn eigen realiteit vinden? Ondertussen moet hij ook de dreiging van zijn eigen "alter ego" zien af te wenden, die mogelijk zijn oorspronkelijke leven in gevaar brengt.
De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Blake Crouch en wordt naast Joel Edgerton ook nog eens versterkt door een getalenteerde cast, waaronder Jennifer Connelly, Alice Braga, Jimmi Simpson, Dayo Okeniyi en Oakes Fegley. De serie belooft een reflectie te zijn op de essentie van identiteit, familie en de kracht van keuzes.
Dark Matter voegt zich moeiteloos bij de reeks hoogwaardige sci-fi content op Apple TV+, waarbij de focus op karakterontwikkeling en verhaalvertelling een welkome toevoeging is aan het genre. De serie is nu te zien op Apple TV+ met iedere woensdag een nieuwe aflevering. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!