Makers van absurde Donald Trump-film 'The Apprentice' worden aangeklaagd wegens laster

Films
dinsdag, 21 mei 2024 om 16:00
pmpdfocoup0ms1ujirdsqudniwh
Voormalig president Donald Trump kondigt aan dat zijn campagneteam een rechtszaak zal aanspannen naar aanleiding van de première van de controversiële film The Apprentice, die de vroege jaren van Trump als vastgoedontwikkelaar belicht. Volgens de verklaring van Steven Cheung, de woordvoerder van de Trump-campagne, zijn de beweringen in de film The Apprentice regelrecht vals en pure fictie. Hij beschuldigt de Hollywood-elite ervan verkiezingsinmenging te plegen door Trump in een negatief daglicht te stellen.
Cheung benadrukt verder dat de film The Apprentice slechts kwaadaardige laster is en geen enkele geloofwaardigheid verdient. Dit standpunt wordt ondersteund door Dan Snyder, de miljardair en voormalig eigenaar van de Washington Commanders, die ook investeerde in de film. Snyder, een vriend van Trump, was aanvankelijk onder de indruk dat de film een positief beeld van de voormalige president zou schetsen.
Echter, na het zien van de film in februari, was hij furieus en zette hij zijn advocaten in om de release ervan te bestrijden. Een van de belangrijkste bezwaren van Snyder was de weergave van een verkrachtingsscène tussen Trump en zijn toenmalige vrouw Ivana, een scène die hij als gewelddadig en ongemakkelijk beschouwde. Hoewel Ivana in een scheiding uit 1989 Trump van verkrachting beschuldigde, herriep ze later deze beweringen.
Dit is echter niet de enige twist rondom de film. Verschillende overheden, waaronder die van Canada, Ierland en Denemarken, hebben ook in de film geïnvesteerd, waardoor het ingewikkeld wordt om de release ervan tegen te houden. De film, geregisseerd door Ali Abbasi en geschreven door journalist Gabriel Sherman, heeft bij zijn debuut op het Cannes Film Festival een gemengde ontvangst gekregen.
Hoewel de centrale optredens van Sebastian Stan als Trump en Jeremy Strong als Roy Cohn werden geprezen, werd het gebrek aan diepgang in het verhaal bekritiseerd. Het feit dat de film, ondanks zijn titel, niet de jaren van Trump als ster van de hit NBC-realityshow The Apprentice belicht, maar eerder de opkomst van zijn imperium, zorgt eveneens voor controverse. Het is nog niet duidelijk of de film ook in Nederland te zien zal zijn.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!