'All of Us Strangers'-regisseur werkt aan biografische dramafilm over Leonardo Da Vinci

Films
vrijdag, 03 mei 2024 om 17:00
ukgj5tnkubhyqfbghkq7mrspinc
Universal Pictures heeft aangekondigd dat regisseur Andrew Haigh, bekend van All of Us Strangers, aan het roer zal staan van een nieuwe biografische film over het leven van Leonardo da Vinci. Deze film zal gebaseerd zijn op de gerenommeerde biografie van Walter Isaacson, gepubliceerd in 2017.
Isaacsons boek, geworteld in duizenden pagina's uit Da Vinci's notitieboeken en nieuwe ontdekkingen over zijn leven en werk, heeft universele lof ontvangen voor zijn diepgaande kijk op de beroemde Renaissance-man.
Het project kwam stilzwijgend in handen van Universal nadat het door Paramount was stopgezet, die eerder samenwerkte met Leonardo DiCaprio aan de ontwikkeling ervan. Deze biografie belicht het unieke verband tussen de kunst en wetenschap van Da Vinci, waarbij zijn genie wordt afgeschilderd als gedreven door nieuwsgierigheid, observatie en verbeeldingskracht. Haigh, een Britse schrijver-regisseur bekend van films als Lean on Pete en 45 Years, zal zijn talent inzetten om dit fascinerende leven tot leven te brengen op het grote scherm.
Leonardo da Vinci, geboren in 1452 en overleden in 1519, leefde tijdens de Renaissance en liet een blijvende erfenis na op het gebied van kunst, wetenschap en technologie. Onder bescherming van invloedrijke personen, waaronder de paus zelf, werkte hij aan opdrachten voor de Kerk, zoals het beroemde schilderwerk Het Laatste Avondmaal. Ondanks enige mate van tolerantie van de Kerk ten opzichte van zijn anatomisch onderzoek, bleef de tijd nog steeds beheerst door dogma's, zoals later werd aangetoond in het proces tegen Galileo Galilei.
Universal heeft eerder succes geboekt met het aanpassen van Isaacsons boek Steve Jobs, geregisseerd door Danny Boyle. De senior vice-president van productieontwikkeling bij Universal, Ryan Jones, zal toezicht houden op het Da Vinci-project, wat een veelbelovende samenwerking belooft tussen enkele van de meest getalenteerde namen in de filmindustrie.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!