Pirates of the Caribbean reboot officieel bevestigd met mogelijke terugkeer van Johnny Depp

Films
dinsdag, 21 mei 2024 om 14:00
4ygj3qgbqucja0kpp62irlf5s9e
Jerry Bruckheimer, de producent van de iconische Pirates of the Caribbean-franchise, heeft officieel bevestigd dat de zesde film een reboot zal zijn. In een interview met Entertainment Weekly onthulde Bruckheimer dat scenarist Jeff Nathanson, die ook verantwoordelijk was voor het script van Dead Men Tell No Tales uit 2017, opnieuw aan boord is voor dit project. Het nieuws volgt na eerdere speculaties en hints die Bruckheimer in maart al gaf over een mogelijke reboot.
Bruckheimer verklaarde dat een reboot eenvoudiger te realiseren is omdat er geen afhankelijkheid is van specifieke acteurs, wat de productie vergemakkelijkt. Dit betekent dat de nieuwe film geen vervolg zal zijn op de avonturen van bekende personages zoals Jack Sparrow, vertolkt door Johnny Depp. De toekomst van Depp in Hollywood is immers onzeker na zijn juridische problemen en de rechtszaak tegen Amber Heard in 2022. Ondanks de officiële rebootplannen sprak Bruckheimer zijn persoonlijke wens uit om Depp terug te zien keren. "Als het aan mij lag, zou hij erin zitten. Hij is een goede vriend en een geweldige kunstenaar," aldus Bruckheimer.
Naast de reboot heeft Bruckheimer ook gesproken over een andere potentiële Pirates-film, namelijk een vrouwelijke versie met Margot Robbie in de hoofdrol. Hoewel Robbie in 2022 aangaf dat Disney mogelijk niet geïnteresseerd was in dit project, is Bruckheimer optimistisch. Hij benadrukte dat er nog steeds plannen zijn voor zowel de reboot als de film met Robbie. "We hopen ze allebei te maken, en ik denk dat Disney het er ook mee eens is dat ze de Margot-versie echt willen maken," zei hij.
Het scenario voor de reboot is van Nathanson en wordt momenteel verder uitgewerkt. Bruckheimer prees Nathanson voor zijn werk, vooral voor de derde act van het script. "Hij heeft een geweldige derde act geschreven. We moeten nog wat aan de eerste en tweede act schaven, maar hij heeft echt iets geweldigs neergezet," aldus Bruckheimer. Dit bevestigt dat de reboot-serie nieuwe personages en verhalen zal introduceren, los van de vertrouwde gezichten die de franchise zo succesvol maakten.
De Pirates of the Caribbean-franchise heeft wereldwijd meer dan $4,5 miljard opgebracht, met elke film die minstens $650 miljoen binnenhaalde. Twee films, Dead Man's Chest en On Stranger Tides, overschreden zelfs de grens van $1 miljard. Dit enorme succes maakt de aankondigingen van nieuwe films in de reeks bijzonder interessant voor zowel fans als investeerders.
Met de bevestiging van deze nieuwe projecten lijkt de toekomst van Pirates of the Caribbean verzekerd, vol nieuwe avonturen op de horizon. Of het nu gaat om een volledige reboot of een spannende nieuwe richting met Margot Robbie, het is duidelijk dat de geest van avontuur en piraterij nog lang niet is verdwenen uit de zeilen van deze geliefde franchise.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!