Steve Carell werkt samen met makers van Ted Lasso aan nieuwe komedieserie op HBO Max

TV en Series
dinsdag, 21 mei 2024 om 12:00
36z8z2jvkqe3y7vuvyrxic1dius
Steve Carell, bekend van zijn iconische rol als Michael Scott in de Amerikaanse versie van The Office, slaat de handen ineen met de creatieve geesten achter Ted Lasso en Scrubs voor een nieuwe komedieserie op HBO Max.
De serie wordt geschreven door Bill Lawrence, mede-bedenker van Ted Lasso en bedenker van Scrubs, en Matt Tarses, ook bekend van zijn werk aan Scrubs en The Goldbergs. Carell zal niet alleen de hoofdrol vertolken, maar ook fungeren als uitvoerend producent. HBO heeft meteen een order geplaatst voor tien afleveringen, wat aangeeft dat er veel vertrouwen is in het nieuwe project.
De komedie is een single-camera productie, wat betekent dat het gefilmd wordt met één camera, zonder live publiek. Dit format past goed bij HBO’s benadering van kwalitatieve en vaak intieme televisie. Het verhaal speelt zich af op een universiteitscampus en draait om de complexe relatie tussen een auteur en zijn dochter.
Bill Lawrence verklaarde in een persbericht dat hij altijd al heeft willen samenwerken met HBO vanwege hun reputatie voor kwaliteitstelevisie. “Met Steve Carell aan boord kan er niks misgaan,” aldus Lawrence. Dit enthousiasme wordt gedeeld door Channing Dungey, voorzitter en CEO van Warner Bros. Television Group, die benadrukte dat de combinatie van Carell, Lawrence en Tarses een droomteam vormt dat garant staat voor een briljante nieuwe serie.
Hoewel er nog geen releasedatum is aangekondigd, wordt er al druk gespeculeerd over de impact die deze serie zal hebben. Carell, die de afgelopen jaren zowel komische als dramatische rollen heeft vervuld, lijkt met deze serie terug te keren naar zijn komedie-roots. Na recente dramatische rollen in The Morning Show en The Patient, is het een welkome verandering om Carell weer in een lichter genre te zien.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!