Disney laat oog vallen op Austin Butler voor hoofdrol in nieuwe 'Pirates of the Caribbean'-film

Films
donderdag, 16 mei 2024 om 11:00
88fpn38kjeqsiqufb3axrgwoe5o
Het gonst al langer van de geruchten rond een nieuwe Pirates of the Caribbean-film en vandaag komt daar het nieuws bij dat Disney de pijlen heeft gericht op Austin Butler. De Elvis- en Dune-acteur wordt nauwlettend in de gaten gehouden, in eerste instantie voor de rol van Hercules, maar een hoofdrol in een nieuwe Pirates-film lijkt nu het meest voor de hand te liggen.
Jerry Bruckheimer, de maker achter de populaire Pirates of the Caribbean-reeks, heeft eerder in een Interview met Comicbook.com al bevestigd dat er een reboot komt van de franchise. In tegenstelling tot andere projecten, zoals Top Gun, is het opzetten van een reboot voor Pirates of the Caribbean een stuk gemakkelijker, volgens Bruckheimer.
Dit komt doordat bepaalde belangrijke acteurs, zoals Johnny Depp als Captain Jack Sparrow, niet langer meer in beeld zijn. Hierdoor ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor verfrissende verhalen en avonturen met nieuwe personages. Een van deze personages lijkt mogelijk te worden gespeeld door Austin Butler.
Een doorgaans betrouwbare Disney-insider schrijft: "Ik heb gehoord dat Disney al geruime tijd met Butler wil samenwerken en terwijl de optie voor Hercules op tafel lag, hoorde ik dat Disney hem nu op het oog heeft voor Pirates of the Caribbean. Of dat gebeurt, is een heel ander verhaal."
Ondanks dat Bruckheimer een terugkeer van Johnny Depp als Captain Jack Sparrow lijkt uit te sluiten, gaan er ook geluiden op die fluisteren dat Depp mogelijk een kleine bijrol zal krijgen in een vrouwelijke spin-off met Margot Robbie en Ayo Edebiri. Maar net als het nieuws rond Austin Butler is dit helaas niets meer dan een gerucht.
Disney houdt vooralsnog de lippen stijf op elkaar en de geruchten rondom een nieuwe Pirates-film zullen voorlopig nog wel even aanhouden, zolang Disney niet over de brug komt met meer informatie. Zodra er officieel meer bekend is, zullen we ons uiteraard melden. Houd onze website dus goed in de gaten!
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!