Dramafilm met 92% Rotten Tomatoes-score maakt diepe indruk op Netflix-kijkers in België

Films
donderdag, 16 mei 2024 om 12:00
1tecfmk3v6vjzsagqgvrbiaypxw
De coming-of-age dramafilm The Starling Girl, geschreven en geregisseerd door Laurel Parmet in haar regiedebuut, heeft Belgische Netflix-kijkers weten te betoveren. De film uit 2023 schiet hoog de top 10 in van meest gestreamde films van dit moment.
In de hoofdrol schittert Eliza Scanlen als Jemima "Jem" Starling, een 17-jarig meisje dat worstelt om haar plek te vinden binnen haar christelijk fundamentalistische gemeenschap in Kentucky. Haar prestatie, samen met die van medespelers zoals Lewis Pullman, Jimmi Simpson, Wrenn Schmidt en Austin Abrams, heeft de harten van Netflix-kijkers in België veroverd.
Het verhaal volgt Jem, die geconfronteerd wordt met de verwachtingen van haar ouders om een modelchristen te zijn voor haar vier jongere broers en zussen. Terwijl haar leeftijd haar dwingt om de traditie van hofmakerij te beginnen, ligt haar ware passie bij dans, als lid van de dansgroep van haar kerk. Haar ontluikende gevoelens voor Owen, de zoon van de pastor die terugkeert naar de gemeenschap, zorgen voor een innerlijke strijd tussen haar geloof en haar persoonlijke verlangens.
De film, die in 2023 in première ging op het Sundance Film Festival, ontving misschien niet de commerciële aandacht die het verdiende, maar oogstte wel lof van critici. Parmets regie en schrijfwerk werden geprezen, evenals de prestaties van de cast.
De thema's van geloof, verlangen en zelfontdekking resoneren sterk bij het publiek, zoals blijkt uit de positieve ontvangst op beoordelingsplatforms zoals Rotten Tomatoes en IMDb. Met een score van 92% op Rotten Tomatoes en een IMDb-score van 6.7, is The Starling Girl een buitengewoon prachtige film die het publiek aan het denken zet. Dit blijkt ook wel uit de reacties van kijkers op social media. Zo schrijft iemand op Twitter/X: “Ik ben niet meer dezelfde persoon na het kijken van The Starling Girl.”
The Starling Girl is helaas niet te zien in Nederland, ook andere streamingdiensten bieden de film helaas niet aan.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!