Gundam en Call of Duty slaan handen in een met nieuwe Mobile Suit Gundam-cosmetica

Games
zondag, 02 juni 2024 om 14:00
gundam 1
Activision en Bandai Namco hebben aangekondigd dat de eerste van de drie Gundam-bundels nu live is in Call of Duty: Modern Warfare 3 en Call of Duty: Warzone, met de andere twee die op latere data worden uitgebracht.
Het begon allemaal met een teaser waarin werd gesuggereerd dat Call of Duty zijn arsenaal zou uitbreiden met Mobile Suit Gundam-cosmetica, wat vroeger misschien onwaarschijnlijk leek, maar nu niet meer zo ongelooflijk is na de eerdere samenwerkingen van Call of Duty met titels als Doom, Godzilla x Kong, Dune: Part 2, en meer.
De eerste bundel, genaamd Tracer Pack: Mobile Suit – MS-06S Zaku II, biedt spelers een commander type mobile suit in de vorm van de 'MS-06S Zaku II' Operator Skin. Deze opvallende rode outfit, te zien in de trailer, wordt geleverd met drie Blueprints, een Charm, Loading Screen, Large Decal, twee Weapon Stickers, een Emblem, een geanimeerde Calling Card en de 'Searing Slash' Finishing Move.
Voor de echte Gundam-fans is de RX-78-2 Gundam ongetwijfeld de meest herkenbare bundel van de drie. Deze legendarische mobiele suit, die alles in gang zette, komt samen met drie Blueprints, twee Charms, Loading Screen, Emblem, twee Weapon Stickers, Large Decal, een geanimeerde Calling Card en de 'Newtype Finisher' Finishing Move.
De derde bundel, genaamd Tracer Pack: Mobile Suit – XVX-016 Gundam Aerial, is gebaseerd op de moderne XVX-016 Gundam Aerial uit de 2022 anime-serie Mobile Suit Gundam: The Witch from Mercury. Deze bundel bevat een high-performance 'XVX-016 Gundam Aerial' Operator Skin, drie Blueprints, drie Charms, twee Large Decals, Emblem, drie Weapon Stickers, drie Loading Screens en een geanimeerde Calling Card.
Hoewel deze nieuwe toevoegingen ongetwijfeld een opwindende ontwikkeling zijn voor fans van zowel Call of Duty als Gundam, zijn er ook geluiden van kritiek te horen. Sommige spelers hebben hun ongenoegen geuit over het toenemende aantal microtransacties in de Call of Duty-serie en vinden dat het toevoegen van skins gebaseerd op andere intellectuele eigendommen afbreuk doet aan de realistische gevechtservaring die de franchise heeft opgebouwd.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!