Gerard Butler en 'Den of Thieves'-regisseur Christian Gudegast in gesprek over nieuwe film

Films
zondag, 02 juni 2024 om 12:00
22jpom3scomlm672fjqci7l4r23
Gerard Butler gaat zeer waarschijnlijk de hoofdrol spelen in de nieuwe actie-thriller Empire State, geregisseerd door Christian Gudegast, met wie Butler eerder samenwerkte aan Den of Thieves. Het scenario van de film is geschreven door S. Craig Zahler, bekend van Bone Tomahawk, en Brian Tucker, die recentelijk Secret Invasion schreef.
In Empire State speelt Butler de rol van Rhett, een voormalig Navy SEAL die nu als brandweerman bij de New Yorkse brandweer werkt. Wanneer een militaire aannemer uit is op wraak en de Empire State Building aanvalt, moet Rhett samen met de tactische NYPD-agent Dani, die nog gecast moet worden, de levens van gijzelaars redden en het beroemde gebouw beschermen. Deze samenwerking is gecompliceerd doordat Rhett en Dani een turbulente relatie hebben.
Butler en zijn productiemaatschappij G-BASE werken opnieuw samen met producer Marc Butan van MadRiver, en de financiering van de film wordt mede mogelijk gemaakt door Leonine Studios. De ontwikkeling van het project wordt geleid door Quirin Berg en Alexander Janssen, die ook als uitvoerende producenten zullen optreden. De binnenlandse distributierechten worden afgehandeld door CAA Media Finance, terwijl The Veterans de internationale verkoop tijdens het filmfestival van Cannes zal lanceren.
Gerard Butler is momenteel een drukbezet acteur. Hij is samen met Gudegast in post-productie voor Den of Thieves 2: Pantera en heeft onlangs de opnames afgerond voor de live-action verfilming van How to Train Your Dragon, waarin hij opnieuw de rol van Stoick the Vast vertolkt. Daarnaast is hij bezig met de opnames voor Greenland: Migration, het vervolg op de apocalyptische actie-thriller Greenland.
De Empire State Building, voltooid in 1931 en ooit de hoogste wolkenkrabber ter wereld, is een iconisch symbool van New York. Het gebouw is vaak te zien geweest in films, van King Kong tot Independence Day, en vormt nu het dramatische decor voor deze nieuwe actie-thriller. Wanneer de film te zien zal zijn, is nog niet duidelijk.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!