Niet te missen thriller met Jake Gyllenhaal en Aaron Taylor-Johnson nu te zien op Netflix

Films
zondag, 02 juni 2024 om 10:00
j3sfsc387jlvowrfxv4sxcogshu
Vanaf vandaag is de psychologische thriller Nocturnal Animals te zien op Netflix. Met hoofdrollen voor Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon en Aaron Taylor-Johnson, biedt deze intrigerende film uit 2016, geschreven en geregisseerd door Tom Ford, een meeslepende verfilming van de roman Tony and Susan van Austin Wright uit 1993.
Nocturnal Animals draait om Susan Morrow, gespeeld door Amy Adams, een succesvolle galeriehouder in Los Angeles. Haar leven lijkt perfect, maar onder de oppervlakte worstelt ze met een mislukt huwelijk met haar huidige echtgenoot Hutton, vertolkt door Armie Hammer.
Het verhaal neemt een dramatische wending wanneer Susan een manuscript ontvangt van haar ex-man Edward Sheffield, gespeeld door Jake Gyllenhaal, die haar uitnodigt voor een diner tijdens zijn bezoek aan Los Angeles. Het boek, getiteld Nocturnal Animals, is opgedragen aan Susan en blijkt een duister verhaal te bevatten dat parallellen vertoont met hun vroegere relatie.
Het boek binnen de film volgt het verhaal van Tony Hastings, ook gespeeld door Gyllenhaal, een man die samen met zijn vrouw en dochter een noodlottige confrontatie met een bende criminelen meemaakt. Deze bende, geleid door de sadistische Ray Marcus (Aaron Taylor-Johnson), ontvoert en vermoordt Tony’s familie. Tony wordt verteerd door schuldgevoelens en krijgt hulp van detective Bobby Andes, meesterlijk gespeeld door Michael Shannon, om de daders te vinden en gerechtigheid te brengen.
Nocturnal Animals werd positief ontvangen door critici en wist meerdere prijzen en nominaties in de wacht te slepen. De film won onder andere de Grand Jury Prize op het 73ste Venice International Film Festival en Michael Shannon ontving een Oscarnominatie voor Beste Mannelijke Bijrol. Aaron Taylor-Johnson won een Golden Globe voor zijn rol als Ray Marcus, en de film ontving ook BAFTA-nominaties in verschillende categorieën.
Met zijn duistere sfeer, intrigerende verhaal en sterke acteerprestaties is Nocturnal Animals een must-see voor liefhebbers van psychologische thrillers. De film is vanaf vandaag te zien op Netflix. Bekijk hieronder de officiële trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!